1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

lulalahk 發表於 23-3-18 10:52
咁可能我兩樣都會帶!

係呀,佢比較麻煩仲係要飲奶為主,所以呢個好麻煩!

我個囡2歲都仲係早晚要飲奶,本身食固體好好但都要飲奶,我又冇咩所謂,之前去旅行有帶奶粉,酒店有蒸奶樽機,我又唔覺得太麻煩,係每晚要洗奶樽,我反而因為有帶奶粉,冇咁大壓力佢午餐晚餐出街食,如果唔岩食點算,因為早晚都仲有支奶補充下

大宅

lulalahk 發表於 23-3-25 08:50
我嗰個食固體食物仲係唔係好認真,一日最多一餐粥仔,大部份已飲奶為主,所以一定要帶奶呢個就比較麻煩!
...

我以防萬一餐廳d 野唔岩食,我好怕一定要搵d餐廳岩小朋友食,咁樣去旅行好大壓力,我就帶埋寶寶百味即食粥,即食烏冬,好似比較有營養d

大宅

lulalahk 發表於 23-3-25 08:51
我肯定要帶好多奶同奶樽去,因為我都去三個星期仲去三個唔同地方,我都唔會蒸奶樽落去都用滾水洗就算!你 ...

我帶Doona個架3輪車,我個女唔太鍾意坐BB 車

大宅

lulalahk 發表於 23-3-27 00:29
即食嘢都好喎,邊度有得賣呀?邊隻牌子好啲啊?我帶呢啲俾佢都唔怕。我都冇諗住搵啲啱佢食㗎點就佢一個! ...

我淨係買過寶寶百味,都好多選擇,我見Aeon Yata 都有好多其他牌子揀

大宅

lulalahk 發表於 23-3-27 00:30
我有個大車㗎喇,所以去旅行而家就要諗吓買架詳細車落好麻煩。因為太重上落地鐵樓梯又唔方便,但係冇一架 ...

而家好似BB 車摺埋好方便,但冇研究邊隻好,Doona 3輪車係細架但唔似BB 車可以裝好多野

大宅

lulalahk 發表於 23-3-29 09:59
係呀,-定會帶佢兩張Blankets 同公仔,重要hand carry 上機呀!奶粉奶樽-定要帶呀,我個仔重飲好多奶。 ...

我都有帶水 費事水土不服玩得唔盡興,但去程拎埋d 水都幾重

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊