自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日搭的士, 落車返到屋企即刻發現唔見左電話, 但車牌果d乜都唔記得, 跟住平時的士入閘都要登記車牌, 偏偏今日甘岩看更行開左又冇登記, 即刻打去商台報失
好彩既系, 我平時有call開紅的, 記得司機叔叔電話, 佢打左個綠的司機比我, 叫我搵佢幫手, 但過左一陣個綠的司機打黎, 話要 有獎金d司機先會應有冇汁到
跟手打埋的士台報失。的士台話call咪半個鐘要比$650。一個鐘千幾蚊, 我本身諗住比半個鐘。但佢要credit card 果d即刻過.. 甘岩我冇系身, 就話轉頭打返比佢, 一收線個司機就打返反黎, 話系個乘客係後座汁到, 佢送返反黎, 但就要封反唔細既利事比佢

別墅

回覆樓主:

甘岩系幾日前, 我又係搭的士, 畀咗張500蚊司機找, 佢找返300蚊畀我, 到第二日朝早, 收到佢whatsapp問我佢有冇找錯錢, 先發現原來佢炒咗兩張200蚊一張1000畀我, 我諗都冇諗就叫佢過黎拎返, 完全冇諗住否認自己袋。

但佢又叫我銀行過數畀佢, 連過嚟我公司搵我攞返佢都唔係好願意咁。 咁啱我公司附近冇銀行, 最終又要用轉數快轉返比佢。同時我都有擔心過張1000系假。所以話要試左先。 但我啲同事都叫我唔好試, 因為如果真係要係假錢我就麻煩, 但最後為咗快啲畀番佢, 我都係去求其食飯嘅時候畀咗

別墅

wahahaic 發表於 19-2-17 23:42
又唔算黑得哂喎,揾返到部電話!

如果真系正面d睇,咪係好似好心有好報 比返1000蚊人, 換300蚊搵返電話 但我由細到大都未試過唔見電話或銀包的!!

別墅

bkteapot 發表於 19-2-17 23:55
都係同錢有關,當破財抽擋災啦。

都岩既.. 但有小小失落既系。
我諗都唔洗諗, 汁到$一時間比返個司機。
但d司機竟然要開口有錢先肯認有冇汁到
其實如果佢冇咁講 我都會封返利事比佢
但佢地要講到出口先決定比唔比返你

別墅

姆貓 發表於 19-2-17 23:59
好小事!說到黑仔!我還黑過你!我都有唔見電話,同埋兩次唔記得帶鎖匙出門最後要去爆開個門!
...

共勉之!!! 我仲有好多大大小小既事都系踏入今年先發生, 但而家先岩岩開始今年

別墅

寶貝豬豬234 發表於 19-2-18 00:05
我比你地仲黑,過年前冇端端比家人用九唔搭八嘅理由嬲左我,好日唔揸車,新年揸車又爆呔,夜媽媽要搵拖車, ...

咁又唔好講個屎字 唔吉利架, 加油啊!

別墅

Hanayori 發表於 19-2-18 00:12
唔好咁啦, 正月都未過, 好事陸續有黎架.

大家咁話, 希望各位都健健康康。心想事成

首頁

尾頁

跳至