懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

第一胎係養和半私家 , 其實都係自己一個一間房但就廁所係出面要同人share, 我不太喜歡每次沖涼都要囉一堆野去又一堆野囉走, 始終開完刀唔想行來行去, 今次有得選想考慮浸會豪華私家房, 房大好多而且廁所自用, 但我要換醫生 (第一胎是名醫唔過海而且佢跟房收費,養和私家房計埋佢要20 萬, 但浸會轉另一醫生(都出名) 平好多可住豪華私家房, 但我擔心醫院服務及護士質數無養和咁好, 驚種豆塞藥會痛etc 大家姐妹會點選?

別墅

回覆 JD930 的帖子

佢主要養和, 好似cannosa 都去但我唔會考慮, 想住浸會主要係近我屋企, 方便家人來,養和都夠遠所以明德唔會諗, 但只擔心轉醫生手勢唔及第一位同 驚浸會D 姑娘設施唔夠養和好, 好難選 -.-

別墅

第一胎是李福謙醫生, 今胎想搵陳樹武醫生

別墅

回覆 sodababy 的帖子

李福謙醫生
養和當然整體好D, 但 浸會頭等房大養和半私家好多, 而且最重要係個私人廁所 .....

別墅

你都選擇緊醫院? 你係未都想廁所係私人房入面? 其實真係生過開過刀先會明 每次行出去廁所係一個爭扎, 我仲要成日漏野係廁所要番轉頭先想死加上廁所share 用 我仲要就住無影凳唔敢坐 with 傷口
勸姐妹三思

別墅

我都係3 月BB 啊 , 應該3 月中開刀 , 我諗我會去浸會site visit 睇下感覺如何, 唔岩就番養和 , 你地係未第一胎啊 :)

別墅

回覆 siuper 的帖子

你邊位醫生同邊度生啊 ^^

別墅

回覆 zjj2664 的帖子

我覺得浸會麻麻, 佢私家房係無窗的, 豪華私家房都好舊, 得2 間, 仲要得一間係有窗, 岩岩生完BB 有窗望下街開楊好D, 唔係會好易抑鬱的, 最後我決定去仁安私家房, 靚同新好多 :)

首頁

尾頁

跳至