自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

6s?
用嚟影相,拍落新款iPhone一比唔會靚。
用嚟裝APP,唔夠快。最新iOS 14.3現在仲叫剛剛裝到,出iOS 15就唔知啦。雖然$500唔係多錢,加多幾百買部新啲啦。

珍珠宮

2849 發表於 21-1-7 22:57
其實我budget係1000蚊樓下就會想買部嚟試下,但係我見一千蚊樓下又有5.5吋嘅機都係得iphone 6s Plus ,一 ...

你話想試,其實你想試啲乜呢?一部咁舊的機⋯
如果驚用唔慣iPhone,不如買11 or 12 series,用唔慣賣返出去。iPhone二手值錢架。

珍珠宮

2849 發表於 21-1-7 23:04
試下影相係咪真係咁靚囉

買部幾年前的機去試影相係咪靚?你認真?
iPhone X 同11都差好遠啦

珍珠宮

2849 發表於 21-1-7 23:21
咁其實有冇人話到比我知,何解佢部机仲係100%電池健康呢? 如果佢真係返過廠換過电唔係仲好咩?
...

真事,我有部6,買咗幾個月就無用,放咗係到幾年無開,新機咁。
你想買果部係咪咁,就唔知啦。如果已換新電,我覺得可以。
但使用問題唔係電的問題,係可能你好快就upgrade唔到iOS同support唔到有些apps。

珍珠宮

小華子 發表於 21-1-10 06:37
唔明樓主點解仲要買,我地都講左叫你唔好買,你係要踩落個氹度。
點只舊電有問題吖,你用用下連wifi都會上 ...

是但啦,擺明買意已決。影相功能咁重要,連apple store用最新機試影都話試唔到、哂氣,反而認為買部幾年舊機種可以試真啲。大家明啦,慳返啖氣。

首頁

尾頁

跳至