時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

係TVB睇到頭條新聞既多數都係一般家庭慣性收視觀眾,呢班人唔會專登去搵頭條新聞來睇既!所以唔係TVB播,就少減啲一般電視家庭觀眾被洗腦!

loved    發表於 20-3-5 21:24
sonia2013    發表於 20-3-5 21:21
SIRIABABY    發表於 20-3-5 21:00
幸福花    發表於 20-3-5 17:52
ic34    發表於 20-3-5 17:20
無盡夏    發表於 20-3-5 17:10

珍珠宮

兩隻又老又醜既妖怪,扮鬼扮馬,騎騎呢呢咁,見到都唔開胃!

依家6點~7點,假如有時間睇電視既話,我都只會睇J2!

sonia2013    發表於 20-3-5 21:22

珍珠宮

sandylaw 發表於 20-3-5 15:27
係,由其係啲老人家,個電視除左tvb根本唔會轉台,唔洗睇港台偏頗節目,絕對係好事
...

我好耐無睇香港電台既節目啦!以前睇過,只知兩個又老又醜既男人成日扮鬼扮馬,又唔係好笑,肉麻當有趣!

珍珠宮

黃黑人想睇自然識得去轉去31睇!根本對黃黑人來講完全無影響!

依家影響最大既反而藍人及一般中立既家庭觀眾,佢地以後唔需要再被污染,係一個正面既影響!

珍珠宮

政府電台根本唔應該有頭條新聞呢類抹黑節目,嬉笑怒罵都要建基於事實,唔能夠無證無據就當新聞去暗諷抹黑誤導大眾。而且只係針對政府及執法者去嘲諷抹黑,對另一邊既暴行隻字不提,咁樣做講得通嗎?

想做反對派傳媒,唔該脫離政府,自已經營啦!

loved    發表於 20-3-5 21:42
SIRIABABY    發表於 20-3-5 21:06
Littlebaby    發表於 20-3-5 16:38
pistachio    發表於 20-3-5 16:26

珍珠宮

電台節目只係政府節目既一部份!TVB仲有大把政府宣傳片播放!

再講一次,轉播電台節目同頻譜費唔係綑綁住架!反對派工會唔好成日誤導無腦黃黑人啦!

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-3-5 16:43
八卦問乜政府新聞處嘅宣傳片(幾十秒嗰啲)係RTHK 制作嘅咩?
你睇清楚及理解下人地講咩啦:

頻譜費唔係同轉播港台節目綑綁住的!明唔明呀?

珍珠宮

catcatmom 發表於 20-3-5 16:56
回覆 ChingYee123 的帖子

CCTVB 是黨媒, 專播假新聞, 新聞CUT頭CUT尾, CCTVB 採訪車經過, 都比市民掟雞蛋, ...
係暴徒,唔係市民,OK?

珍珠宮

黃人講到港台咁受歡迎,咁高收視,咁就脫離政府,自己經營啦,到時年年賺大錢,實威過TVB啦!

珍珠宮

TVB係越來越多廣告喎!今晚黃金時段每節都好多廣告喎!黃人真係好痴線,唔知點解硬係心盲眼盲,成日口UP UP自己想像既野?青山走犯!

珍珠宮

成日話TVB假新聞,但TVB從來無被人告,從來無被罰款!

毒果就成日因造假造謠而不斷被控告及罰款,早前台灣壹仔先被林志玲告佢,依家仲搞到要摺埋收檔!

黃人接受毒果造假造謠抹黑,但卻倒轉中傷TVB造假?天下最無恥就係垃圾黃黑人!

珍珠宮

成日講幾多個views,笑死人咩!TVB星夢班歌星仔每首劇集歌都閒閒地一百幾十萬views,有好多首劇集歌仲過千萬views啦!好勁呀!

views views views views飽佢啦!

珍珠宮

kakachopper 發表於 20-3-5 22:10
原來爆眼女,新屋嶺輪姦,831打死人啲文宣仲認為唔係假,女同學思覺失調就話畀警察姦完掟落海,停車場跌死 ...

問佢地攞證據啦,講得出831是但一個死者名稱,我就當佢係真囉!所有對警察既深仇大恨指控,都完全沒有半點真憑實據,完全都係佢地單方面空口講白話,然後就發癲發狂咁周圍搞事!成班集體撞邪!

珍珠宮

kakachopper 發表於 20-3-5 22:10
原來爆眼女,新屋嶺輪姦,831打死人啲文宣仲認為唔係假,女同學思覺失調就話畀警察姦完掟落海,停車場跌死 ...

問佢地攞證據啦,講得出831是但一個死者名稱,我就當佢係真囉!所有對警察既深仇大恨指控,都完全沒有半點真憑實據,完全都係佢地單方面空口講白話,然後就發癲發狂咁周圍搞事!成班集體撞邪!

珍珠宮

gcyn 發表於 20-3-5 22:31
連警察都比唔到證據出黎話係假新聞,連證明自己清白既證據都唔願比出黎,好難令人唔懷疑喎。你有證據咩, ...
咁無死人,點俾證據呀?又無死人,點解要俾證據?你指控人打死人,係咪都要提出證據先得?你至少要提出邊個係被打死先得架,你提唔出邊個被打死,咁叫人點提證據無打死人呀?痴Q線你青山友!

珍珠宮

gcyn 發表於 20-3-5 22:42
連個閉路電視片段都唔肯攞出黎,好難令人唔懷疑囉。
已經有好多人提出了不合理既疑點,係警察唔願去查姐
...
已經有相關疑點既載圖提出來啦,而且幾個相關部門都證明當晚無死人個案囉!

咁你地死都要話有疑點,又死都一口咬定有死人,仲死咗好多人,咁你地至少都要講得出邊個死咗,先有得重點調查,有死者先有得調查,人地先提到相應既證據!否則,你地空講白話,人地提咩證據出來你地都唔收貨,都咬死有人死咗,日拜夜拜!你地根本就係青山走犯,有病又唔肯睇醫生,害人害物害死香港!

珍珠宮

黃人既獨立調查係只針對警隊來查,並唔係想查找真相,只係想對付警隊!萬一查出來既結果不合心意,到時又唔會收貨架啦!根本就多餘的!

珍珠宮

gcyn 發表於 20-3-5 22:54
你都係未有講到證據去解釋疑點,又唔肯攞cctv出黎,你要盲從咪由你喜歡囉。

831有晒證據係一件警察無差別 ...
831都有片段警察在地鐵裡追捕黑衣時,旁邊有女人掂行掂過,防暴警察完全無理佢!點樣無差別呀?

人地醫管局,消防局,警隊,幾個部門開過幾次記者招待會去澄清疑點啦,只係你地黃人聽唔入耳,不斷在問題中找問題,不斷在疑點中找疑點,不斷一口咬定有人死,係都要設壇日拜夜拜空氣!

你地既然咁肯定有人死,咁到底死咗邊個呀?講出死者身份名稱,等警方去調查啦,到時係生係死清清楚楚,無得抵賴!

珍珠宮

gcyn 發表於 20-3-5 23:07
爛晒,你d打手朋友剛先話有cap圖,你又話欄晒,夾好d先啦

刑事案唔需要有人報案都可以立案嫁,其他資料都 ...
當時地鐵咪話有部份CCTV被爛,CAP咗部份圖片出來澄明囉!你到底有無睇新聞?有無睇人地既提供既證據架?你地唔睇真正新聞,只睇黃人老作老屈文宣,就一日到黑話人無證據?你地有又乜證據去指控人呀?

無死人身份,無死人家屬追究,咁你地做咩成日一口咬定有人死咗?關你地咩事呢?

珍珠宮

gcyn 發表於 20-3-5 23:12
有咩原因佢要偏黃呢?

但佢同大陸好多合作,又為左廣告客戶,跟大陸既維穩方向先大誘因
你個打手真係歪理連篇,做人做到你咁樣有咩意思呢?打手搵好多錢架咩?

首頁

尾頁

跳至