想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 Lingwuwu 的帖子

其實無人會知成唔成功,但如果情況係咁,你老公真係要食啲supplement(之前有JM話茄紅素,馬卡呢d都有幫助),努力做運動改善,如果ok,睇埋中醫針炙

起碼精子情況有啲改善先去做,唔會你抽晒卵,但受精出現問題

子爵府

唔做運動同夜瞓都係至命傷,如果有心做IVF,真係唔好懶,只係講緊抽卵同精前三至六個月,始終香港做IVF都係貴

ICSI應該就唔會畸型,但如果啲精卵質素唔好,都影響胚胎質素,所以有心做真係要的起心肝做改善先,唔係都係晒錢晒時間

子爵府

多囊係會多啲,但真係可用就未必多,我都係多囊,但最後得一半成胚胎,你自己都要養卵,都係嗰句用最好狀態去,超碼對得住自己,俾唔俾你就睇個天
我見你問搵咩醫生好,其實睇醫生好個人,有啲JM 鍾意醫生caring,我自己就想快,因為當時已高齡,所以你可以約吓期,見一見醫生,睇吓佢俾唔俾到信心你,你可以睇吓近期另一個post,有位JM都係睇大家comment好的醫生,但唔成功,亦打算轉醫生,所以有時真係人夾人緣

子爵府

抽到24,但得12個胚胎,你咁後生,可能仲多,不過關鍵始終都係你先生度,我先生當時精子無特別問題,所以你哋真係的起心肝改善吓生活,相信好快成事
我抽卵全麻,私家好少唔麻醉,但政府就無得麻醉

子爵府

係呀,抽到都抽晒,其實打針一路到後期已feel到好脹,抽完之後幾日直情有啲唔舒服

首頁

尾頁

跳至