懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆樓主

有呀, 我bb 8磅6順產(第一胎)。
我都push左好多下先得。

複式洋房

Sarachan725 發表於 18-3-3 15:52
回覆 babyspicy 的帖子

生佐幾耐個b先出嚟?我都係第一胎 好驚驚

入產房生起碼用左20分鐘,生完之後最痛係粒痔瘡

複式洋房

Sarachan725 發表於 18-3-3 23:52

二十分鐘應該算快啦 你有無打無痛?點解會生完最痛係粒痔瘡? ...

我喺廣華生,無得打無痛同埋無笑氣聞,成個過程我覺得好痛好辛苦,但我老公就覺得我無想像中咁痛,真係俾佢吹漲,因為我無乜點叫出黎,其實我係痛到無聲出,自己忍住

而粒痔瘡係我懷孕後期已經開始有少少突出黎,因為一生b 個時用哂度力搞到粒野超突出同好大粒,整又整唔番入去,所以生完個段期間真係勁辛苦。不過我有同醫生講,佢地開左藥膏俾我搽

複式洋房

Sarachan725 發表於 18-3-4 02:20

我係QE生 唔知有無得打無痛同聞笑氣 我好怕痛 依家真係肥到乜咁 又水肿 重佐成四十 ...

聽講qe好似有架,但確實就唔太清楚,你可以產檢個時問下醫生,唔好怕痛呀,要加油。

我都係咁呀,肥腫難分,我前後足足肥左60磅,而家生完輕番20磅, 乜衫都唔0岩著

複式洋房

Sarachan725 發表於 18-3-4 16:09

好緊張又好期待bb出世 四月尾預產期 唔知會唔會提前 我八個月重了40磅 仲有個幾兩 ...

生完之後要湊b日日都唔夠訓,又無胃口食野,好快瘦架喇。不過都有可能無左d 胎水啦,加加埋埋就輕左10幾磅。

複式洋房

Car_carr 發表於 18-3-4 16:34
同我一樣。。我4月10號預產期。8個月重左50磅
啲腳指腫到成條芝士腸 我都好驚要剪
...

唔驚架,剪個下無感覺架,佢同我講話要剪,而家打麻醉針,我「哦」左聲,我心諗快少少. 但我唔記得問佢聯左幾多針
係都係落得床個下痛,行又行得慢,上落床簡直係攞命。諗番起個經歷真係好難忘

首頁

尾頁

跳至