懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

kl2618 發表於 20-12-18 12:26
大家好 第一次出post
因為有家族遺傳病基因 所以我喺做IVF+ PGD
試左幾次終於成功懷孕

雖然你冇開名 但我估我知道你講邊間診所。其實2位女醫生以前都係公立醫院嘅大醫生/研究醫生。我真係唔相信佢哋會拒你於門外。我自己早3年係產前診斷組認識到其中一位女醫生,我只可以講 當年係政府醫院 我已經深深感受到佢嘅專情&熱情 善心 。係一個佢唔係直接收我$嘅情況下 佢會上病房探我支持我鼓勵我 我相信萬中無一。我到今日仍然揾佢檢查 ,完全冇你所講嘅事發生過 當中我介紹咗好多朋友睇佢 就算表明政府生 醫生仍然保持專業 只有讚未有過彈。唔知道你係咪當中有任何誤會 我只係懷疑 如果你有任何問題點解當時唔直接揾大姑娘或醫生查詢?

別墅

kl2618 發表於 20-12-18 21:35
回覆 mentcheng 的帖子

佢地的確係細心ge醫生…而且每次去產檢 你係會feel到醫生都同自己一樣係覺得興奮同 ...

其實 我覺得你真係可以揾個大姑娘(紅色衫)幫手(當然如果你仍然相信個醫生)因為我自己都得來不易 我都有自己嘅經歷 好似我之前要4個星期返去覆診 可能診所未必同我夾到時間 我話過多一星期好嘛 大姑娘話 唔得 然後係某一個時段抽多個時間出嚟。其實 我只係覺得你個標題 「不負責任」有少少唔係咁好 我真係遇過「不負責任」嘅醫生 只係一句 BB有問題 叫我返政府醫院,連檢查都唔幫我做,講多句都嫌我煩。當然 我知道診所真係Full booking , 但係我遇上呢間診所嘅每一位佢地真係好好,我覺得連你自己都認同醫生係好嘅時候,點解唔搞清楚個問題呢?我覺得你真係可以比多次機會問清楚。

別墅

mentcheng 發表於 20-12-18 23:19
其實 我覺得你真係可以揾個大姑娘(紅色衫)幫手(當然如果你仍然相信個醫生)因為我自己都得來不易 我都 ...

仁心仁術 嘅醫生少之又少 。佢真係我遇上唯一一位 有問必答 解釋清楚 有同理心 會關心客人 嘅好醫生 所以真係冇「不負責任」。

別墅

thtp 發表於 20-12-20 16:29
我當時就係睇到你嘅po唸住第二胎轉去睇佢,最後都發現唔啱自己(emoji)同埋佢好多大陸嘅孖胎客
...

明白 人夾人 我自己第一胎都係比朋友介紹睇咗個「不負責任」嘅男醫生 。所以我之後遇上呢位女醫生 我真係大大感激 。冇佢支持 或者我今日未必企得返起身 。btw 我到今日都真係冇遇到過/身邊朋友都冇 樓主所講嘅一切,我真係唔想一個咁好嘅醫生比人誤會/或可能當中有任何誤會

別墅

Liz1234 發表於 20-12-23 16:45
回覆 mentcheng 的帖子

可以分享一下 醫生點樣幫助你企番起身?

Pm 你

首頁

尾頁

跳至