想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

豆爸豆媽 發表於 18-11-21 15:44
我既懷孕道路真係好坎坷,2012年同先生結婚,2013年第一次懷孕,最後bb無心跳做塞藥排出,當時醫生同我講其 ...

樓主,您好呀,我好明白您嘅感受呀, 我同先生2015年結婚, 諗住過2年二人世界先有BB。今年3月驗到有咗,但4月頭時大約8週突然出血, 去到醫院已check唔到心跳, 做咗吸宮,心諗一次都係唔好彩啫, 積極睇中醫調理,到3個月之後, 中醫叫我地可以再試, 結果一試又中咗, 我已經知道8週係好關鍵, 專登9月1當日, 正正係8週先去照, 結果又係照唔心跳的。過幾日再照, 都係冇, 個胎仲開始萎縮, 我又入院吸宮, 半年內2次。。。。。= ="
之後同先生一齊驗染驗體同抗體, 結果都係正常的, 所以唔知點咁。而家同先生2個都飲緊中藥, 下個月約咗陳億仕醫生, 想問下佢意見, 我見BK媽媽都有推薦佢。樓主您唔好放棄呀, 會再成功的

複式洋房

豆爸豆媽 發表於 18-11-21 18:20
多謝你....好希望你都快d重新振作,好快可以見到你有好消息

多謝您! 我未試過藥流的, 2次都吸宮。。即係刮宮?! 因為學上面位朋友仔話齋, 想早日了結件事, 準備下一次~

複式洋房

豆爸豆媽 發表於 18-11-21 21:11
回覆 果凍 的帖子

我都係咁唸,但又怕會刮薄個子宮,好矛盾盾😞

所以醫生個手勢都好緊要, 傷都要減到最低, 我一年都2次= = 之後照過陰超, 都算正常, 但唔敢咁快再試懷孕住。。

首頁

尾頁

跳至