懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

琴晚煮飯俾老公食。佢嫌我煮得唔好食。就發晒我脾氣。一啲都唔食,我已經七個月啦,都仲煮俾佢食。我真係好嬲佢,我冇返工姐。但大住個肚都仲煮飯買餸洗碗,從來都冇幫過手。仲想我點?間唔中一兩餐唔啱胃口就發我脾氣,究竟係咪我問題⋯⋯

複式洋房

pear000 發表於 18-6-30 12:30
我仲慘呀,大住個肚又返工仲要買餸煮飯洗碗。。。。我老公仲唔幫我手呀。。。。
...

係囉。你真係慘啲仲要返工。
遇到呢啲男人。有時真係喺度諗究竟值唔值得。其實我哋大肚都係一年時間,佢哋只要忍10個月。幫下我地手,咁都做唔到。唔可以體諒下我地。。。有時真係好唔明,我知道唔係個個男人都係咁。有啲係真係好好,好識體諒。但永遠自己嗰個都係咁衰

複式洋房

mmbili 發表於 18-6-30 12:06
咁之後唔好煮俾佢食, 叫佢自己食外賣。 我老公之前話我燙衫唔夠直, 之後佢自己燙返。
...

我都諗住唔再煮啦⋯⋯依家條腰骨痛到不得了,但換來嘅就係呢啲說話。
好人好姐嘅時候,俾佢發下脾氣我都當佢唱歌,但而家帶住個肚,我就真係受唔落呢啲氣

複式洋房

mocha20150323 發表於 18-6-30 11:54
梗係你老公有問題啦!!唔岩食咪買其他野食咯,洗唔洗發脾氣呀!天氣咁熱,大肚婆煮飯好容易焗親暈嫁!

佢 ...

如果佢諗到我好容易焗親,諗到咁細心,就唔會少少唔好食就發我脾氣,從來都係自私自利,有咗之後更加覺得佢個人自私,睇得更清楚。所以而家都有啲後悔。。。。。

複式洋房

mocha20150323 發表於 18-6-30 11:54
梗係你老公有問題啦!!唔岩食咪買其他野食咯,洗唔洗發脾氣呀!天氣咁熱,大肚婆煮飯好容易焗親暈嫁!

佢 ...

喺自己屋企,連飯阿媽都幫我裝埋,同佢一齊好似有咗都做工人咁。真係想直接返屋企住。

複式洋房

mocha20150323 發表於 18-6-30 12:51
可能我老公好鐘意小朋友,我有左之後如果焗親,佢都發脾氣,叫我唔好再煮飯,出街食咪得咯~仲有好多野, ...

優點唔係冇,但絕對唔多,同埋可能佢唔係好鍾意小朋友,因為佢覺得有咗小朋友之後冇晒自由, 之前都唔覺得佢個人咁難相處,但而家真係覺得佢好自私,佢都窮,佢都冇上進心,有時真係唔知佢個腦究竟諗啲乜。淨係諗自己,我成日同佢講,你唔想生。你早啲講,唔好拖累我。佢又唔出聲!

複式洋房

jlht 發表於 18-6-30 12:57
唉..而家好多男人都係咁..我之前都係勁唔開心..最後唯有睇淡D, 個老公自己簡 ...

如果要我一世都係咁樣忍讓佢我做唔到,連大肚一年佢都唔就得我,點樣過一世,生完之後我唔會忍,最多咪做個單親媽媽,有時唔經歷嗰啲嘢真係睇唔清一個男人既為人

複式洋房

傻之達人 發表於 18-7-3 12:43
之前我買完餸煮好飯,我叫老公幫手開枱食飯,佢就發曬脾氣話佢放咗工咁攰,我都要佢”做家務”. 仲話如果要 ...

我老公同你老公講嘅野係一模一樣,或放咗工咁攰都要做嘢。其實呢啲係做啲乜嘢。叫佢開枱食飯小朋友都可以做得到啦,但我自己又唔鍾意成日出街食。間唔中出街食係冇問題。你叫我兩年都唔煮飯我自己都頂唔順,所以真係嬲到爆

複式洋房

kmbb519 發表於 18-7-3 13:16
好多男人都係咁,就算我老公咁佢本身係好想要小朋友,係佢想要過我。佢求我生咁滯,到我而家陀住個b 喇, ...

你講得啱我都唔係記仇嘅人,過咗度氣真係會冇事,但有時起上嚟情緒就會好激動,會諗翻起佢勁多衰嘢,跟住又會發癲

首頁

尾頁

跳至