夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

樓主, 明白你依刻個心應該好慌好難受
如果係我面對依個情景, 我會先確保自己有獨立既經濟基礎
其次同c6搞返好D關係, 盡量令兩個人相處輕鬆開心
與此同時會不動聲色去留意c6有冇出軌跡象, 做好心理準備如果發現到有會點做
其實依個過程都幾自虐, 可能會一直好想搵到野出黎, 又怕真係搵到野出黎
現階段一切言之尚早, 仲愛c6既話就想想點令大家段感情重燃, 索性相信佢, 如果佢出軌, 遲早都會比你發現, 至少自己盡左力去維繫段婚姻, 做乜都好, 最緊要盡左力, 無怨無悔

複式洋房

回覆 豬C9 的帖子

有人話女人懷疑得, 個男人九成都........
但係樓主可以做既好有限, 一方面做好萬一佢有外遇而最終離婚既準備, 例如諗定住處, 子女安排, 經濟問題等等, 至少等自己有乜事發生不至於好傍徨; 另一方面, 試下努力維繫下感情啦, 如果佢冇出軌, 夫妻更恩愛都係好事, 即使佢有出軌/想出軌, 可能會回心轉意, 而且自己努力過, 可以做既都做過, 唔會後悔!
我建議唔好再花時間搜證喇, 冇發現你會一直去搵搵搵, 好易癲, 發現到最受傷既人又係你, 如果佢有問題, 遲早你都會知道, 感覺你依刻仲未捨得放手, 不如將精力放係點令愛火重燃, 希望你地可以順利度過依個考驗!

首頁

尾頁

跳至