夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

自從小朋友出世後,同老公關係越來越差,最近更加惡化得好緊要,三句唔埋兩句就嘈,大家好似完全溝通唔到咁。佢成日怪我呢樣嗰樣,好似做咩都嗰順佢眼咁,又成日覺得我講咩都想窒佢。。。佢經常事無大小都鬧我,又超級大男人,永遠唔會接愛我意見,總之有佢講無我講。可能因為比佢鬧得多,我對佢講嘢D語氣已經唔再溫柔。。。日日就係生活喺怕唔知做錯咩又比佢鬧既壓力中。。。我真係唔想下半世就咁過。。。我覺得已經無左自己。。。
仲有樣野我唔滿意佢就係覺得佢好懶,屋企經濟緊張佢情願去借錢都唔努力下搵錢,我話佢就發火鬧返我,又話我咩都唔識,話返我轉頭話我唔識搵錢。。。但又要我去湊仔,咁我究竟應該要湊仔定搵錢?咩都我做晒咁佢做咩呢?成日以為湊仔好易。。。梗係啦,我一行開就淨係開電視開YouTube比佢睇(佢既理論係電視YouTube學到好多野),梗係易湊。。。我話佢好多次叫佢唔好成日開電視比個仔,又怪我煩。。。

我覺得而家純粹為左個仔先維繫住段婚姻,因為佢好錫個仔(除左成日開電視之外),個仔又好喜歡佢,加上我覺得仔仔成長中好需要有個Daddy。。。但係日日對住佢又好難頂。真係唔知點解自己咁傻要嫁比佢。我為佢付出咁多佢一D都無感激過我。。。仲怪返我轉頭。。。我真係覺得自己好慘。。。

我唔咁同屋企人講,更加唔想朋友知道。。。唯有喺度呻下

varievarie    發表於 20-8-17 01:35

複式洋房

回覆 wingyaumama 的帖子

佢真係好奇怪,我講左好多次話去返工,佢就不停踩我,話我無能,點出去做野。。。如果真係愛惜個老婆,點會不停踩佢踩到無晒自專心為止。。。?唔係應該互相鼓勵架咩。明明就自己大男人,又怕我出去做野識其他人。。。

其實我而家真係唔知自己過緊咩生活,講出黎都覺得好奇怪,好唔正常

複式洋房

回覆 micsin 的帖子

我好同意你講法。。。而家唯一就係小朋友太細。。。。

複式洋房

回覆 honeybid2 的帖子

你講得岩,但一齊住同分開住始終唔同

複式洋房

回覆 CiCiTang 的帖子

點解男人都係咁,永遠覺得女人好得閒,閒閒事無大小都係我地打理

複式洋房

回覆 Rilakkuma312 的帖子

屋企人幫唔到手

複式洋房

回覆 kcbaby2013 的帖子

點解男人個個都係咁。。。點解女人咁命苦

複式洋房

回覆 bearbearlove 的帖子

身邊嗰個一D都唔欣賞你,人生真係好痛苦

複式洋房

回覆 Yanlau886 的帖子

我都知離左婚之後日子難捱,但都好過日日嘈交。。。講親咩都鍾意踩我兩腳先

首頁

尾頁

跳至