想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 KIMYEE2018 的帖子

其實放胎頭十日真係冇乜感覺㗎,之後就開始有谷m同胸漲痛。最大唔同就係會半夜去廁所,所以我都有感覺會係中咗。但反應嚟樣嘢真係人人唔同,祝你好孕!

大宅

我已經10w啦!只是share吓我放胎直至驗到bingo時的感覺同大家分享一下啫

大宅

係呀,我是仁安做ivf,頭十日八日真係冇乜感覺,但慢慢就覺得好似嚟m咁,肚谷谷又胸脯痛,以前唔成功嚟m,直到第十日左右,我晚晚都半夜急醒去廁所,但我從來都係一覺瞓到大天光,問問啲朋友,佢地就話我應該係bingo咗啦!我本身從冇諗過要偷驗,原因太簡單,放鬆心情是有助著床,亦係成功因素之一,但日日走去偷驗,搞到自己精神兮兮咁,又點能放鬆俾bb著床呢,所以我一直都沒有偷驗嘅打算,順其自然,因為我要為bb做的已做了,心安理得咁等結果,所以也希望以此提提大家放鬆心情,有助bingo哦!

大宅

我係放day3嘅鮮胎,因為臨放前醫生會再做超聲波一次,佢話我子宮狀況ok,所以直接放鮮胎。

大宅

那你放胎後休息多啲,最好頭三日放假休息,每晚臨瞓前浸腳同食高蛋白質食物助孕,祝你今次成功好孕!

大宅

那是因為塞藥嘅原故,是非常正常的,但記得勤換護墊以保護陰道免受感染,加油,你做足功課,再加放鬆心情,必定成功的!

大宅

沒有呀!大便正常

大宅

回覆 ac91919 的帖子

6w1未見閃閃都不用擔心,bb仲細呢!有啲人因子宮後屈,8w都照唔到閃閃呀!保持心境開朗,bb一定痴實你!

大宅

回覆 Jojo_mama_0622 的帖子

有呀!打破卵針同一日去check一次血,好似係驗啲賀爾蒙適唔適合放卵

大宅

回覆 ac91919 的帖子

日日都好似谷m同暈車浪咁,成日頭暈眼花,開頭有少少咳,似感冒,醫生迫我出街要帶口罩,話大肚婆好易病仲有口味轉變,日日唔想食嘢,聞到啲嘢食味會作嘔,所以我頭三個月都冇重過。

大宅

回覆 Jojo_mama_0622 的帖子

我完全冇睇,因為根本唔識睇啲數值,但做超聲波時,醫生會話驗血ok,可以放胎啦!

大宅

回覆 莉BaBy 的帖子

我自己用艾草浸腳嘅,因艾草有暖宮作用,但唔想麻煩,其實用暖水浸腳也有助血液循環嘅!

大宅

回覆 黐孖妹 的帖子

點解唔可以?放胎唔代表肧胎一定著床㗎嘛!浸腳有助著床呀!

首頁

尾頁

跳至