自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

做一單呢啲
好過賣廣告
全港都識呢間公司

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

Amycheung2013 發表於 23-10-10 10:40
又唔好咁講,打風有乜事保險唔賠㗎。人哋冒險出車,無論點都值得比個
...

點解唔好咁講? 講事實都唔啱?呢位老闆無計OT錢俾伙記架喎, 叫伙記開工喎! 究竟有乜好讚?
打風開工, 出事係員工ma...

侯爵府

mimi199188 發表於 23-10-10 11:06
咪就系,我以為佢會計返ot比員工,點知佢系叫員工做義工自己就攞彩,員工就白做,黑心老闆
...

呢個老闆佢出面, 員工冒險開工, 諗下如果個司機, 係自己家人咁, 公司要求去做, 唔知啲人又咩諗法呢?
而家就全港人人都識佢公司, 真心唔明做乜仲要讚佢???

侯爵府

monsterchichi 發表於 23-10-10 11:42
第一時間我都係咁諗, 我印象中呢間好似做埋校巴, 第二朝冇精神仲點車咁多學生返學
...

罔顧員工嘅安全

人地係你度打工, 老闆叫要九號風球出車, 唔通SAY NO咩? 做義工宣傳公司?! 真係O咀, 打風落雨, 仲要叫伙記出車, 無水補, 咩玩法! 呢個男人洗到人盡!

侯爵府

Amycheung2013 發表於 23-10-10 12:14
我諗老闆唔會强迫伙記開車囉,既然班司機叫到就去,應該自願性質,而且司機都未出聲,你會唔會諗多咗呢?
...

你諗老闆又得, 人地講....... 就係諗多左?? 你都幾搞笑~
係你話...唔好咁講先既! 唔好扯開話題

侯爵府

meowmeow34 發表於 23-10-10 11:21
講真我都覺得呢個老闆係趁機宣傳公司,叫啲員工九號風球下開工, 最起碼都應該補錢, 而唔係叫啲司機叔叔 ...

根本就係額外...補錢都合理!

侯爵府

Amycheung2013 發表於 23-10-10 13:04
問題喺當事人都未出聲,3547有乜資格講啫

乜咁霸道架咩?要有資格先可以講?
唔可以講你唔啱聽既說話...討論區唔可以評論架

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊