夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

靚豬豬 發表於 18-12-19 11:41
唔係嚇樓主,睇牌面樓主輸左9成,個男人竟然可以答應第三者唔搞自己個太太,即係連敷衍交功課都費事做,建 ...

同樣見解,樓主搵定後路。男人如果係真愛,比女人愛得更死心眼。你地當年拍拖已平淡,佢又搵到自己真愛,地位上冇得比。如果想保留名份,唔好灘牌,因為一灘牌即死。

大宅

stella^^ 發表於 18-12-19 12:26
我會放手成全佢無為咁辛苦自己!

我係樓主都放手,對住一個唔愛自己既人好痛苦。可惜唔係個個女人都學懂呢個道理。

大宅

AudiQ7 發表於 18-12-19 15:52
其實我最唔敢面對呢樣野,到底佢係咪真係真愛?我仔都同佢生埋,就算冇愛情,都有親情掛?

我唔知應唔應 ...

夫妻關係入面親情冇用,親情只係責任。愛情先會令一個人明知粉身碎骨,後果嚴重,都不惜一切去得到一個人。冇考慮離開就唔好博,你博唔起,一攤牌死硬。而家冇乜野可以做,只有等,可能小三有日唔愛你C6呢。

大宅

AudiQ7 發表於 18-12-19 16:01
呢個問題我重複重複咁問自己,不斷重複。面對着一個為責任而返屋企嘅老公,面對着一個愛仔仔嘅老公,但佢 ...

可以等,但等既過程會好痛苦,要有心理準備。同埋唔知對方心態,如果小三玩玩下還好,如果小三都動真情,你會好麻煩。

大宅

mini1204 發表於 18-12-20 09:56
一段感情開始時兩情相悦,火裹水裏,都吾代表有善終.
仲要開始又平淡又要迫先結你又臭脾氣又無性吸引,堅 ...

女人點恨嫁都唔可以迫婚。有左好,拍拖長時間好,迫個男人娶你,同個男人很想佔有你,將你私有化,段婚姻關係完全唔同。

首頁

尾頁

跳至