懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日去完政府醫院產檢 醫生都話呀b過大 有機會要催生 等聽日去照完超聲波再下判決 (之前睇私家都已經話呀b比正常大兩週)宜家36週,有機會早1,2星期催生 好緊張 好期待 但又超級無敵驚 有媽媽可以分享下催生感覺同過程嘛?有個心理準備都好

大宅

回覆 happysharingman 的帖子

你個分享好好呀 好詳細 但你過程feel唔feel到痛呀?因為我見你又打止痛針又吸笑氣 我聽人講話打無痛 係只可以止到之前陣痛既感覺 但之前臨生前兩三個鐘都係會勁痛

大宅

回覆 pennyyang 的帖子

因為我阿B磅數都重 34週6磅幾 今日36週去政府照 就話個肚好多肉 大左3週 都話好大機會催生 所以我諗住下次去私家 直接叫醫生不如寫紙比我去催生 等得政府都天黑

大宅

回覆 pennyyang 的帖子

因為我阿B磅數都動 34週6磅幾 今日36週去政府照 就話個肚好多肉 大左3週 都話好大機會催生 所以我諗住下次去私家 直接叫醫生不如寫紙比我去催生 等得政府都天黑

大宅

回覆 HiyakoChan 的帖子

多謝你禁詳細呀咁你打完止痛 仲有無索笑氣呀?因為我見你話止痛藥效得6小時

大宅

回覆 ChanChanAgnes 的帖子

痛完之後仲要開到真係好慘

大宅

回覆 siutongg 的帖子

好幸福呀,我就係好怕痛 所以都會想揀無痛

大宅

回覆 HiyakoChan 的帖子

好!我要準備下 因為我今日下午已經入左院準備催生 兩小前塞完藥 好緊張

大宅

回覆 gunpowder 的帖子

我今日都生左 超級痛苦既經歷夜晚8點半塞左藥 3小時後就開始普通m痛 然後越黎越痛 去到凌晨12點幾仲見埋紅 每2分鐘就痛1分鐘 嗰種痛我都已經想死 點知朝早8點醫生巡房 一度都未開 個人即刻崩潰 好彩產房有位 落到去 就穿羊水 隔一陣就吊催生藥 吊完就知咩叫人間地獄 痛到求生不得 11點半 打止痛針 一d效用都無 淨係個人好攰仲衰!去到1,2點嗰d陣痛 我宜家諗起都標冷汗 痛到手震口震 3點子宮頸開到9度 入產房開哂 5分鐘生左呀b出黎

大宅

回覆 gunpowder 的帖子

係呀 嗰種痛永世難忘 我淨係記得自己有嗌救命

首頁

尾頁

跳至