想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

虎到金來勳章

回覆 Hapi_Baby 的帖子

我last M 同你差不多,5/5,排18/5,但知道機會很微,因為有子宮肌瘤,而且應該有宮寒;但都希望有機會。祝大家好孕!

男爵府

虎到金來勳章

回覆 cookingmama114 的帖子

加油💪一定得!

男爵府

虎到金來勳章

回覆 siubyo 的帖子

我上個月開始飲薑水,飲了兩星期後來m,經痛明顯無咁痛,以前每次經痛都要吃5-6次止痛藥;但飲兩星期薑水後,只吃2次止痛藥;希望薑水真的有效;5/5 last M,但堅持每天早上薑粉沖水飲,就算唔中都好,希望可以醫到經痛先。 你自制薑水放咩?

男爵府

虎到金來勳章

謝謝你!其實我都無咩準備工夫備孕,吃葉酸,因為有宮寒,每朝飲薑茶而已;另外有子宮肌瘤2粒,都是4cm,所以我也不敢有咁大希望,別人都話有子宮肌瘤難懷孕,而且年紀比較大。你準備工夫備孕是什麼?

男爵府

虎到金來勳章

無睇中醫,我手腳全年都係咁凍,就算熱熱夏天,都好涼,不受得冷氣,一定要穿外套;加上有經痛,我諗應該係宮寒;因為痛經20年,所以去照超聲波,發現有子宮肌瘤,依家定期在QE覆診,醫生只是給我止痛藥,我話可否做手術,醫生說6cm以上才考慮做;我話想生BB,醫生話無影響,所以無搞佢,除非去私家做每次月經都很準時報到,只希望1/6不要來報到,哈哈...
希望大家一齊咁好運👍一齊加油!希望下星期有好消息!

男爵府

虎到金來勳章

不是抗拒中醫,因為暫時不在香港;而且我每天都沖凍水涼,大姨媽來我才煲熱水沖涼。

男爵府

虎到金來勳章

其實我迫不得意,因為無熱水,要沖熱水就要自己煲;這裡都係30度左右。

男爵府

虎到金來勳章

回覆 sunfloweraug 的帖子

請問Q10係咩?

首頁

尾頁

跳至