自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

monica69 發表於 22-5-20 17:16
大家好, 想請教下大家我嗰間美容院既手法有冇問題.事情係咁的:

我係2018年十月份,買咗美容院約HKD39xxx美 ...

正常黎講,你份合約寫明係三年期。過左就即係冇,除非期間有同佢傾過疫情停業延長服務期。依d真係好棹忌,美容傾野果陣一般全程都會錄音,保障大家。 你過期依單野真係俾係人情。唔俾係道理。 提唔提你都一樣道理,不過大間美容院你搵下高級果d, 一般都會酌情處理就算。

我都有買plan, 佢限期一年,但我有講明一年就吾買啦, 要我買就加長服務期!!仲要專登大聲d講,問清楚。費時錄音檔吾清楚

大宅

幫你問左人回復:

1. 但呢個package我2018年買, 點會過咗三年幾仲記得幾時過期?
消費者責任,譬如商店現金券,條款清楚寫明到期日。

2. 或者佢地有冇因疫情延package期? 唔記得個package幾時到期或者係我錯, 但有咩理由一次提醒都冇?
商家冇責任溫馨提醒你。疫情係一個不可抗衡嘅情況,等於地震嗰啲情況。

3. 同埋做咗facial先同我講,其實咁樣有冇問題呢?
佢有清晰收費表,冇收錯收多就冇問題。你接受佢服務,等於接受佢嘅收費表。

總括嚟講,你朋友唔好彩,遇着唔友善嘅鋪頭。不過一般做得美容都想Keep住佢做長期客戶,可以同佢傾吓。

首頁

尾頁

跳至