時事熱話

跳至

首頁

尾頁

大宅

vickyll123 發表於 19-8-25 22:25
善惡到頭終有報

絕對會。

任何破壞法治、社會安寧、傷害他人身體既人都會得到其相應既果。

未知除左呢幾張gif,今日班‘示威者’掟汽油彈、破壞麻雀館、塞紅隧、打人、打爛車既片段你有無睇到呢?唔係睇cut頭cut未既片段,係直播,未知你睇唔睇到呢?

大宅

vickyll123 發表於 19-8-25 22:42
回覆 vickyll123 的帖子

制服完,連門牙都打甩埋。

然後呢?你係覺得警方濫用暴力?定想表達啲咩呢?

大宅

vickyll123 發表於 19-8-25 22:46
想請問一個全副武裝的警員,為何要一腳踢向巳跪在地上的求饒的阿叔呢?
...

點解問我呢?你應該問警方。

如果有個賊殺左人,佢家人為左唔想佢畀警方追捕而多加阻撓,呢樣行為算唔算阻差辦公呢?

同埋,未知你有無睇到班‘示威者’圍攻幾名警察既片段呢?

大宅

vickyll123 發表於 19-8-25 22:48
我認同善惡到頭終有報。

放心,一定會。

大宅

vickyll123 發表於 19-8-25 22:53
各大香港以至世界各地的傳媒都有播出上述片段。公道自在人心,就由其他觀眾作出自己的判斷。

任何暴力行為都應該加以讉責,同時,警方有權使用合理既武力保護自己及市民。

未知閣下有無睇到較早時間多名‘示威者’圍攻警方片段,你又有咩睇法呢?

大宅

vickyll123 發表於 19-8-25 22:59
合理既武力???

未知非法集結、破壞公共設施、襲擊警務人員,應該用咩方法黎制止呢?

大宅

weldrick 發表於 19-8-25 23:55
啱啱發生喺法國的有關G7峰會示威:

G7峰會24日起在法國城市比亞裏茨(Biarritz)舉行,附近的城市巴約納(B ...

外國人/ 外國警察做咩都岩,香港警察就做咩都係原罪。

大宅

weldrick 發表於 19-8-26 08:04
啲暴徒揸住英國和美國的旗幟遊行, 就知道幾低質素, 就算特朗普疴個屁都香啲! ...

拎住其他國旗呢樣野真係低智商無極限。。

大宅

weldrick 發表於 19-8-26 08:05
觀乎昨日的暴力襲警程度, 喺美國已經 畀警察射低咗幾個。

之前有遍報導係一個港英時期既退休警員話, 當年, 如果有人衝擊警局, 係真槍實彈制服班人, 今時今日, 睇到香港每個地方都被破壞, 都仲係用緊催淚彈、橡膠彈、布袋彈, 其實相對已經係好克制。

大宅

shopaholics 發表於 19-8-26 08:29
但班黃畜黑記曱甴暴徒恐怖份子仲覺得警察開槍唔啱,班黑記仲圍住成班警察質問點解開槍,我都想問點解向天開 ...

對天開槍係一個示警, 要班暴徒散開, 咁耐以黎, 一直都無咁做, 唔係因為警方生命無受到威脅, 而係警方盡弄能都唔想問呢一槍。

大宅

hihi585 發表於 19-8-26 11:20
昨日的暴力, 我都讚成開實彈鎮壓, 班pk暴徒真係無法無天, 黑記仲驚死唔夠亂,
不停質問警察, 應該第一開槍係 ...

尋日見到鐵路關門, 班所謂"記者", 職員同警方一而再, 再而三勸佢地離開, 唔好阻住關門, 但佢地堅持阻住, 直到拖拉左好耐, 警方要推同迫班"記者"離開, 呢D係記者?

大宅

Gee2020 發表於 19-8-26 15:56
唉,最恐怖係身在海外叫「香港加油!」嗰班。
佢哋隔岸觀火又要加把嘴,但永遠感受唔到暴徒嗰種破壞力!
...

呢幾個月, 聽到: 無良知 同 香港加油, 覺得由班不停破壞香港既人口中講出黎, 說實在, 好嘔心。

大宅

TYIP 發表於 19-8-26 15:54
不如你試下去做警察比d暴徒追打,咁你咪知道係咪合理嘅武力囉,好嗎?
...

其實當警方全副裝備都可以被攻擊受傷、生命受到威脅,就知道呢班人唔再係單純示威者,係暴徒。

本身一班所謂‘勇武派’唔敢咁大膽同放肆,係一班又一班扭曲是非黑白既人,同佢地講破壞無罪,傷警、殺警有理,佢地先會一次又一次升級佢地既暴力行為。

首頁

尾頁

跳至