自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

bks2014 發表於 20-10-22 12:27
強力推薦4px

4px即係官方個集運嘛?我有次訂衣架,個幾月都送唔到自提點。。嬲左。

大宅

自己第一間集運就用神州,之前好正常,今日落單集,第二日就到自提點,用左幾年,就未試過少貨唔見貨。
淨係試過一次落完單兩日無反應(平日無活動日子)要催先集,似漏左單。其他都幾好。
但今次真係有問題,18/10一點前落單,即刻確認左,但拖左幾日都唔配貨,之後先上fb見到好多九月尾/ 十月頭無出貨。聽講就係擴大個倉搞到啲貨亂哂出唔到。
神州仲有做埋JD.com,係咪唔夠人做就唔知,但呢壇野炒哂車就真。
但個陣用神州係因為佢咩都送到落黎。
另外試過運兩支電結落黎,用巨人集運,唔計體積重,淨計實重,不過佢每樣野最少計0.5kg,即使樣野的0.01kg都當0.5kg,用過一次,唔錯。

大宅

kkbaby01 發表於 20-10-23 09:16
回覆 YouNeverKnow 的帖子

4PX簡直垃圾,雖然好似平但上次分開2次派送我d貨,每次額外收20蚊,其中有件貨 ...

不過官集可以投訴返淘寶搵客服介入,個次淘寶退返哂貨錢,但啲貨事隔個半月都拎得返既。

大宅

maynjune 發表於 20-10-23 10:02
無喇喇無左48小時快線服務, 發生了什麼事?

話搬倉(應該係擴充)搞到啲貨亂哂,而家九月尾十月頭啲單好多未出,做唔到48小時。
Btw,可能我自取點係新界,無用過48小時快件,但基本都係一日到自提。

大宅

TingTing 發表於 20-10-23 10:14
請問用神州慢果DJm,是否一次集好多件(5,6,7)件?神州正常果D jm,係咪只集1件呢?我見有人快,有人慢, ...

九月尾十月頭好多而家先慢慢出緊,所以好多人都未收到,但相反新啲集個啲就遲幾日到到香港。我18/10集,催左幾日,今日到左自提。

大宅

kkbaby01 發表於 20-10-23 14:34
回覆 YouNeverKnow 的帖子

是否找小蜜?最衰集運話顯示我已收貨,但明明我無收到 ...

如果官集,申請退款,咁賣家拒絕,就申請客服介入。
或者小蜜度打人工客服,搵真人同你傾。

大宅

sisbro 發表於 20-10-23 18:41
今日,全日冇人覆過我呀!
都係想寄埋最後一次姐

18/10落單,23/10終於到自提,但少左兩件件。

首頁

尾頁

跳至