時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好嘢!記招將段片由頭播到尾

男爵府

Jessy 發表於 19-8-26 01:44
剛剛才開電視,播左咩片???

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22731578

男爵府

點解用腳踢個示威者?

因為當其時警員手揸盾牌,拔咗槍,高度戒備緊,用腳係佢唯一選擇,可以驅趕到果個示威者,而且我亦都聽到警員叫人群散開,好明顯呢個示威者拒絕遵循警方指示

點解用槍指向跪係度果個示威者?

當時警員比過百名持武器嘅暴徒猛烈攻擊緊,警員雙眼只可以睇到依個示威者嘅前面,佢無可能確保到呢個示威者有冇收埋到其他嘅武器,例如槍械丶利刀,拔槍戒備係必須,亦都係保障自身同身邊人安全

男爵府

Small_Panda 發表於 19-8-26 02:21
點解用腳踢個示威者?

因為當其時警員手揸盾牌,拔咗槍,高度戒備緊,用腳係佢唯一選擇,可以驅趕到果個示 ...

點解用槍指向記者?
現場環境有幾混亂丶幾複雜我諗唔使多講,包圍記者嘅四周都係手持武器嘅暴徒,仲喺度猛烈咁攻擊緊警方,大家都可以從電視畫面上見到,警員係不停要叫在場嘅人士離開,包括記者,但係好遺憾,我見到記者都冇遵循警察嘅指示,將自己自身係一個危險嘅境地,我可以大膽講,呢個已經係戰場,每個人都有責任保障返自己安全,係適當嘅時候離開,亦唔好阻礙警察執行職務,因為有好多暴徒假扮記者,警察拔槍戒備係必須,我喺呢度再一次勸喻記者們,當警察作出警告嘅時候,麻煩你哋企埋一邊

P.s. 我隨便講都講到呢幾點,究竟有冇人幫Madam寫稿㗎

男爵府

ching師奶 發表於 19-8-26 10:27
Well said,希望警方可以睇到呢個post,學下嘢!
感覺警方冇乜人材,政府又無能,可悲!
...

送多題比佢

你認唔認警方已經失控?

由6月到現在,我哋見到暴徒嘅暴力係不斷升級,由最初非法集結,拆磚、拆路牌,掟鐵支,刑壞閉路電視,到拆立法會、係政府總部外打遊客丶旺角禁固搶劫女商人丶沙田荃灣上水黃大仙屯門毆打普通市民,掟手推車落路軌,以圖車毁人亡,係機場酷刑虐待記者遊客,意圖謀殺,圍堵機場,阻礙地鐵,刑壞燈柱,向反對佢哋嘅市民毆打淋黑油,假扮記者搶犯,將燃燒彈掟向警方,用丫叉,用利刀,用汽油彈,用氣槍,肆意攻擊警方,圍毆警察,目無法紀,佢哋所做嘅破壞,全部都要你同我一齊埋單,要香港人攬炒

男爵府

Small_Panda 發表於 19-8-26 11:13
送多題比佢

你認唔認警方已經失控?

敢問依位記者朋友,暴徒係咪已經失控?警方用武力對付呢班失控嘅暴徒,絕對合理合法,究竟係暴徒失控定警方失控,市民眼睛係雪亮,歴史自會判斷

p.s. 可以嘅話幫我廣傳,我無咗Facebook, 我好想警方見到作為普通市民民嘅心聲

首頁

尾頁

跳至