時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

今次我又做下 identity maker先,查字典學返黎嘅英文!今次個A = Aiya ))))屎屎囉,點證明好呢?Aiya 屎火了

大宅

昨晚7:30去過荔枝角分店,全部蒸飯沽清,只餘數款客飯,燉湯亦是只餘最便宜的5款。

原來光顧的都有一半是年青人,最令我驚訝的,是一位男士叫個女快d食,多讓店主做多d生意,以作支持,其他顧客聽到,點頭同意,這一刻令我非常感動,這才是香港精神!

因店鋪不大,很多人轉為外賣,所以生意好到不得了,讚!

大宅

香港大亂之後必有大治,未嘗不是一件好事,但定必會涅槃重生,邪不壓正!!

大宅

ChloePP 發表於 20-1-11 22:37
我有睇清楚,就係話緊你嗰個回覆想暗串人扮英文勁,明未?理解到我講既未?定係理解唔到因爲你真心以為人 ...
唔知係你理解能力低,還是我表達能力高,我點寫你都唔明,我都救你唔到。

你認為我係幻想和BK嘅人低質,我都係得啖笑,感覺嘅野,各人理解不同,你就算問幾多次,答左你又唔明,明左你又唔識,唔識又要再問,沒完沒了,邊有咁多時間應酬曱甴呀?倒不如坐言起行,直接反擊d曱甴咪算囉!

小學生捉字蚤?屎屁尿expression? Expression 查過字典,噢!現在明白了, 原來係咁解....即係咁...因為屎屎姐話要採取法律行動呀,我驚得要死,怕得要命,所以呢每一個字我都要提醒十二分精神,上到法庭,每一個逗點或句號,每一粒字都會影響判決的,你未上過法庭?我就手指加腳指都數唔曬我曾出庭的次數,所以不得不防範火星人的出帖,明嗎?懂嗎?清楚嗎?

所謂的討論,原來說些名牌名稱,再加些所謂的identity maker言詞,跟住郁d就話要採取法律行動就等於高質,繼而自鳴得意來沾沾自喜?我又咁理解喎!這些叫做高分低智,財大氣粗!

氣質和情操係無形的,穿上一對Chanel高跟鞋,戴上一對Dior耳環,手拿Hermes限量版手袋,那又如何?若言詞粗卑,真的,不騙你,很多人都會覺得某人用A貨的。

首頁

尾頁

跳至