自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我自從第一次嚟M已經開始會痛,每次都會一陣一陣咁痛,痛到好想請假唔翻工,但係啲血就時多時少。而且我每次時間都唔準,有時1個半月嚟一次,有時去到2個月先一次。

有冇人同我一樣每次嚟M都咁辛苦?我幾年前做過婦科檢查都冇問題,經痛貼果D試過又冇咩效果咁。真係唔想下下都食止痛藥,到底M痛有冇得斷尾啊?上網睇到好多人做天灸醫M痛,又得唔得?距離更年期仲有段日子,唔想再咁落去喇

大宅

Leekawing 發表於 23-11-2 18:17
經痛貼果D係令個肚暖啲我個人都覺得冇乜用,我覺得你應該直接去睇中醫,始終西藥治標唔治本嘛 ...

我已經直接同個人講話M痛飲嘅中藥,諗住應該差唔多掛

大宅

gogobbw 發表於 23-11-3 10:46
我屋企兩姐妹都係自小M來就痛,我哋飲食習慣都算檢點,其實好少飲凍嘢或者食生冷嘢,但偏偏手腳成日都係凍 ...

我好少可食、飲凍嘢,係去旅行先會食下,平日都著長裙長褲嘅,都唔明點解身體咁差…

想請問你天灸係點做法?做幾多次開始feel到冇咁辛苦?一諗到下星期可能M嚟就覺得慘,弊在有時要準備去旅行,都預唔到幾時回嚟,又唔想考食避孕藥調經,見到啲朋友食到成面暗瘡都繼續食,都唔知為咩…

大宅

gogobbw 發表於 23-11-6 11:18
天灸有分時間貼嘅,夏天4次同冬天4次,我去蘇安莎診所度睇就係,醫師問症之後會跟返你係咩問題再貼唔同穴 ...

請問幾多錢?

大宅

gogobbw 發表於 23-11-8 11:34
個陣睇600/4貼,如果同日睇埋係免診金

岩岩睇到,同日睇症再做天灸就免診金係咪?

大宅

gogobbw 發表於 23-11-15 12:37

唔該

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊