夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

你同佢時, 有冇預計傾出咩結果? 然後有咩行動?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

Zoraida 發表於 23-1-29 22:48
其實好難搵到機會傾到。搵到佢又連聽多句都想走,一講就起晒鋼。成幢牆放喺中間咁。就算出自關心都覺得我 ...
其實我意思係, 你搵男傾之前, 有冇做左最壞打算? 你想佢俾咩原因你,睇番你應,男既不是冇俾原因喎,只係你5 buy 係真相。我怕你到時面對5到真實的答案。

by the way, 不通關都係呢3年, 不是30年!你們冇見3年咋, 但相識應該不止3年掛? 小別勝新婚, 點講都講5通男既反應。

再衰格D咁估,會5會佢冇見你呢3年, 你外表有少少改變, 令對方不習慣?喇喇喇,估架咋,如錯勿介意。

侯爵府

Zoraida 發表於 23-1-29 23:52
睇完我笑咗。我呢排未笑過。所以多謝你。

外貌我估人人都會變⋯ 老。呢方面我都有檢討過。但我覺得自己未 ...
Jm 簡直fit 爆啦,我

正經的, 兩老婆媽唔會有難言之隱架,最難言健康好未?男既食得訓得打機得,男人之痛好未?未至於一個人擁抱也吝惜掛。
過分與否,前提是你知情。

侯爵府

Zoraida 發表於 23-1-31 13:58
只係唔希望傷害到小朋友 ...
傷害點會冇。只係睇下點減少對佢哋影響。
睇個樣, 只是二廠唔出聲,男既應該會keep住頭家。

侯爵府

層樓原來你架?仲欠人錢添?如果佢唔放你在眼內,打工不放老闆在眼內都炒得囉,何況果個仲要未盡責任養家既。。。

侯爵府

Zoraida 發表於 23-2-1 21:11
我呢啲付出換黎咁嘅對待 ...
而家你都5好想太多, 不甘心不忿氣不開心一定架啦,而家最緊要睇下點樣爭取最有利自己的東西。錢財要keep好, 5好俾個男知你有多少。
比起冇條件只有死忍JM, JM 你有能力有條件, 有選擇好多!
為人子女供養父母應份既, 而家男既咁,你亦都5好幫佢客氣, 叫佢負番父母同你的責任。不為大, 都要為細。而且話哂你係老婆,拎佢錢(如有) 天經地義。

侯爵府

Zoraida 發表於 23-2-2 07:09
多謝你呀!知道!我會努力調整自己心情!我今個月開始巳經冇入數,心情太差,唔想入⋯⋯ 不過事前又冇同佢 ...
使乜同兩老解釋咁多野,未有你之前男既都要養老架啦。同樣佢媽都係旨意佢仔之麻。你都係唔老黎閂水喉姐,使講咁多野?!

你有獨立經濟能力既,處事唔使咁委屈自己,女人要有底氣。

侯爵府

Zoraida 發表於 23-2-5 00:02
好多謝你呀!
但若佢將來再滙錢返黎我點劃清界線?佢又會話自己盡責⋯⋯ 但我唔想益其他人,因為佢有責任 ...
一事還一事, 你有錢你既事, 同男既俾錢你照袋係兩回事!
你地一日同一屋簷, 你身為正印袋佢錢應該應分,就算將來分開(touchwood, 吐口水講過), 男方有責任供養細既

by the way, 前文話佢一時俾一時還債一時這一時那, 你仲有信心佢匯錢俾你?? 如有, 你更加要收!

首頁

尾頁

跳至