夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

oreo20hk 發表於 22-5-21 12:13
求其有份工對我嚟講係咪真係咁重要? 我比佢吹脹 ...
你老公冇野下化? 現在就係要「求其有份工」, 起碼養到99先。你老公真係好意思

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

oreo20hk 發表於 22-5-21 10:54
但係奶奶個度點呢? 佢每個月仲要比5000 蚊生活費比佢, 我真係有d 吃力呀, 老公自己嘅積蓄已經用得7788.

...
佢要退休5緊要。
你現在做莊, 有冇話俾佢知老闆(即係你)要求?清楚話佢知, set 埋試用期,試用OK既, 繼續, 否則BYE BYE叫佢出去搵野做。

侯爵府

oreo20hk 發表於 22-5-21 22:13
可能一路以黎我都係揾錢比較多嗰個, 佢又話自己入錯行, 所以無左上進心, 求安穩就算. 我哋以前家庭收入都 o ...
你老公真係好意思!
失緊業學人話入錯行!

侯爵府

oreo20hk 發表於 22-5-22 00:09
我應該比一個限期佢? 三個月內揾到工? 如果佢一路話揾唔到咁點? ...
老實講, 工呢, 冇話搵5到既, 不過好似你老公咁對工咁有要求既的荀工, 緊係冇/難搵啦
樓下7仔有part time

侯爵府

oreo20hk 發表於 22-5-24 18:48
又話唔適應又話辛苦, 呢兩年試過太多次了 ...
冇得佢呢樣果樣啦, 放下身段。
做5好FTD 呢份工就要出去做啦

侯爵府

Heman2001 發表於 22-5-25 12:40
尊嚴對男人既重要性,其實同女人貪靚一樣,男人唔明點解女人沖完涼要搽咁多嘢上塊面,女人亦會唔明點解男 ...
真係理解既。
但我更認為, 面是人地俾。
有錢有底氣。
如果男有米既, 不用樓主煩呢煩那, 就算做到FTD呢份工做得差, 樓主都會死忍。

首頁

尾頁

跳至