自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

微信入面個拼多多冇事,因微信守門囗做得好。

轉用微信啦

珍珠宮

july4 發表於 23-3-26 22:52
由播國歌事件,google 已經開始有問題,而家仲開始針對好多大陸軟件,但可惜香港太多電話電腦都要經google ...

Android一向有移除問題apps, 不只拼多多

近期的例如 PIP Camera, 並非中國apps

珍珠宮

隔離post有人發現冇刪到apps, 只delete左個 icon, 在 play入面可找到亦可將它灰復顯示出來

不過最好用番微信入面個拼多多好d

珍珠宮

隔離post有人話好多內地人投訴拼多多有問題,真的最好停用,看完她留言search到很多內地人他們立即移除了,十分聰明
反而 BK少部份人不停冒險加回真的智慧低很多

我信內地人多些

可能聲音傳到了 Google, 以致隱藏了拼多多的 icon, 去 Play入面可尋回再用,但強烈不建議這樣做

珍珠宮

mandy952 發表於 23-3-27 08:53
安唔安全係一個問題,未問過人自行剷左個app係另一個問題
我仲有幾張單發左貨但未比快递單號私集,最低限 ...
你好似沒看清楚,有人已說了並沒有剷了apps, 只是冇左 icon, 你去 Play仍可找回再冒險去用的

珍珠宮

timandy 發表於 23-3-27 09:05
嘩,完全唔洗和用家確認就可以直接刪apps, 果然真夠民主自由。

樓主沒看清楚,有人已說了並沒有剷了apps, 只是冇左 icon, 你去 Play仍可找回再冒險去用的

珍珠宮

mandy952 發表於 23-3-27 09:15
佢冇問過人剷左個icon仲要人自己去搵返佢出黎,再要set返個play protect 都已經好大問題啦
假如有人入左你 ...
如果個 apps連內地人也投訴有問題也不處理才是大問題吧

珍珠宮

露比EE 發表於 23-3-27 09:27
我想下載美團,係play store都揾唔到呀!

其實好多外國 apps都冇上架的,不止內地 apps。

例如香港的馬會 apps在 play 是找不到的

而且美團是大陸區用,你身在香港當然冇啊。

等於不會見到同韓國區d人見到的一樣啊!有區域分別嘛!!!

他日美團進軍香港,佢地要整個香港版,你見不到內地美團不是 Google問題

珍珠宮

露比EE 發表於 23-3-27 11:52
我揾唔到
我識人話見到Android play 有美團 apps啊

首頁

尾頁

跳至