親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

請問五小時夠玩塔林嗎?
我計劃緊北歐行程,諗緊搭船Stockholm去Tallin. 因為落船日係最後一日旅程係會搭2300機Helsinki走,我諗緊:
Arrive Tallin 10:00,到Tallin市中心11:00
遊覽五小時,搭17:00船回到Helsinki 18:40 (鬆動去機場) or 19:00船回到Helsinki 20:40 搭的士去機場21:30(趕到甩轆)
可以比點意見我嗎?

男爵府

謝謝大家的意見!想問多句,如愛沙尼亞塔林vs芬蘭土庫,你地覺得邊度地方值得去呢?Stockholm有船去土庫,0700 arrive,比到塔林好像多三小時玩,到黃昏搭2.5小時火車出返火車站再轉巴士去機場。
土庫留八小時,時間會否太過充裕?

男爵府

TMC3012 發表於 14-2-11 22:03
土庫冇乜野睇喎, 塔林值啲, 幾靚架
Thank you! 再問多一問,你有無搭過Tallin Sinja or Viking overnight 郵輪 ,值得搭嗎?像不像獅子星號雙魚星號那些?我多手check 到原來有內陸機Stockholm去愛沙尼亞塔林,機程一小時,內陸機票價加一晚塔林酒店同搭郵輪差不多,但就多咗時間玩塔林。

男爵府

TMC3012 發表於 14-2-12 20:08
我搭過Tallin 由hel > 塔林, 塔林 >Stockholm, Stockholm > hel, 都ok呀, 後兩程瞓一晚就到, 好方便:win ...
Thanks a lot! 上次你搭tallink sinja 定係 viking line?你買cruise定one way trip?會準時落船嗎?落船後係唔係都需要做出入境手續定已經起船上做埋?唔好意思太多問題

男爵府

謝謝大家意見! 如果塔林係咁有特色,我唯有改搭內陸機Stockholm去塔林,之前一晚黃昏到塔林,放棄搭郵輪了(雖然我已book 了Stockholm酒店係近 Tallin Sinja 郵輪碼頭)

首頁

尾頁

跳至