跳至

首頁
12345...9

尾頁

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

新既一版,黎報到下先

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

cherryma,
請收e-mail!

琥珀宮

cherryma,
已經收到你既包囊啦!唔該晒

琥珀宮

原文章由 Cyrusmum 於 08-11-3 23:32 發表
思翰今日派咗啲英文卷, 一樣有攪笑嘢返嚟! 話說佢哋要睇前文後理做填充(無句子提供選擇),
人哋上文係 : It is hot today.
之後要填(1)Open the windows (啲句佢識) and (2) turn on the fan, please. 但思翰竟然 ...

思翰真係好攪笑....
cyrusmum你

琥珀宮

原文章由 Cyrusmum 於 08-11-5 18:34 發表
Ivy.CL.
你諗嘢真係正面既啫!

pigpig,
我就唔知好嬲定好笑! 你點樣呀? 有無好好休息?

cherryma & JacquelineHo,
多謝報料呀! 我都報咗20號呀!

我真係覺得思翰幾時都甘攪笑
我呢2日就真係麻麻地呀尋日無端端發燒,燒到102度幾,都唔知攪咩但係又無其仔病徵,得個燒字。
今日叫退左燒,但個人仲係好唔舒服甘囉....要好好休息下

琥珀宮

原文章由 Cyrusmum 於 08-11-6 21:59 發表
mamiya,
真? 佢竟然可以出現係晴晴週記, 等我話比佢聽等佢開心吓至得!
嗰日我都覺晴晴廋咗, 不過又唔係太廋, 會唔會係佢哋宜家一餐係學校食, 無人睇住食少咗都唔知? 思翰就成日只食半盒!

pigpig,
快啲抖多 ...

我會啦!尋晚睇左醫生,急性腸胃炎唔知攪咩我無事呀!放心啦....我仲要努力ga

琥珀宮

原文章由 mamiya 於 08-11-7 19:02 發表
cherryma,

樂樂叻仔呀,識諗過第二句識寫嘅再寫. 我要番去同晴晴講等佢學吓嘢至得 雖然你話佢8x分時你有少少怪佢唔小心,但又可能你咁講會激發起佢嘅鬥心噃, 反而變成動力添

Cyrusmum,

係呀,你記 ...

睇左醫生都無藥食呀!只係叫我休息下,飲多D水

琥珀宮

大家好嗎?

琥珀宮

原文章由 cherryma 於 08-11-23 05:27 發表
最近大家都好靜咁喎
我3點幾醒左, 又瞓唔返, 所以又上黎消磨下時間

cherryma,
你係咪好大壓力呀?所以失眠?我覺得你係失眠呀!
你要注意下你自己既身體,放鬆D啦

琥珀宮

原文章由 Cyrusmum 於 08-12-2 10:35 發表
我啲排日日都好似cherryma咁唔多夠瞓, 皆因日日都廢寢忘餐咁煲劇, 但又真係欲罷不能 , 希望快啲煲晒手頭既劇, 又忍得手唔買新既住, 可以補返吓啦! ...

我上2個星期又係成日煲劇呀!攪到黑眼圈出晒黎呀你煲咩劇呀?

琥珀宮

原文章由 Cyrusmum 於 08-12-2 19:48 發表
pigpig,
啲排我煲緊台劇, 係賀軍翔既都差唔多買晒嚟睇! 中咗毒! 你呢?

Cyrusmum,
我煲日劇多呀!我上次返hk買左好多套,都未睇晒,只係睇左一套因為一睇就停唔到眼,所以睇完一套就要忍忍手,而且,你知啦!我要慢慢去磨先得,甘快睇晒咪無野睇囉

琥珀宮

大家好嗎?
補祝大家聖誕快樂!
岩岩去完旅行返黎,玩得好開心
已經收到大家既聖誕e-mail!多謝晒

琥珀宮

Cyrusmum ,
可能思翰係學校乖到不得了呢! 咪擔心甘多啦!
新年去韓國玩呀?玩得開心D呀!
小雪下星期就返year 2,呢個暑假過得好快

琥珀宮

Cyrusmum ,
係囉,話甘快就升 y2啦!真係好快呀!
係囉....其實升唔升班都差不多,只係叫大個左囉....小雪仲係一舊雲甘呀...
思翰真係好可愛!小雪好掛住佢呀!搵日約岩時間,等佢地係skype傾下計見下面

琥珀宮

Cyrusmum,
好耐無入黎,一入黎就聽到思翰入左院,佢無事呀?
如果氣管敏感真係要好小心,我以前細個都係由氣管敏感引起哮喘ga....一定一定要介凍野,另外,唔好玩毛公仔,床單枕袋要用60度以上既熱水去洗....
你送俾小雪既野我收到啦!多謝晒!小雪好鐘意 佢話嘜阿pooh姨姨仲記得佢鐘意咩,好開心

琥珀宮

原帖由 Cyrusmum 於 09-4-6 09:18 發表
真可惜思翰今年無得玩, 出年一定要補數呢!

pigpig,
雪雪鐘意就好啦! 不過你話比佢聽, Auntie Pooh啲失憶症隨時發作, 如果佢想我成日都記住佢的話, 就要多啲出現吓至得啦!
思翰已經好返晒, 無事啦! 補埋今日最後一日 ...

佢唔出現係佢阿媽既問題黎既....
因為我仲有好重要既事要做呀!攪左甘耐都未得,好煩呢

琥珀宮

原帖由 cherryma 於 09-4-7 06:50 發表

乜野咁重要呀, 要咁煩?

咪係攪出人命囉...到依家都未攪得出 殺呀!

琥珀宮

原帖由 cherryma 於 09-4-7 19:36 發表

咁妳繼續努力啦, 有志者, 事竟成

我會啦!

琥珀宮

原帖由 Cyrusmum 於 09-4-7 22:16 發表
pigpig,
雖然知你有大事要忙, 但都唔係你想忙就忙架? 一曰24小時, 邊有咁多比你忙? 不過記住愈緊就愈難得, 所以要放鬆心情呀!

cherryma,
你哋幾時起行呀? 希望天氣好, 你哋可以玩得開心啲啦! 前排睇雜誌話牛爾老師 ...

可能係天意,如果個天只係諗住我只係得小雪一個,我諗我都要無奈接受囉....
唉....當每個月都失望時,真係幾難放鬆同接受ga....
所以,最近上黎都係“想生BB”果邊多D囉.....
因為果邊有好多人同我一齊努力呀....
思翰無事呀?小雪都開始放假啦!不過只係放個幾星期,好短....
你會唔會有時間黎澳洲玩下呀?

琥珀宮

原帖由 Ivy.CL 於 09-4-8 02:34 發表

pigpig,

學 cyrusmum 話 .." 放鬆D"...急唔尼

希望好快聽到.....好消息, 我地會耐心等架, 加油

真係難得你地會耐心等待,連我自己本人都開始心急到C呀!
點都好,多謝你會耐心等待呀

首頁
12345...9

尾頁

跳至