自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 pingcoubai 的帖子

我年年過無親節,父母都走哂,自己D仔女,成班返來叫我煮餐死,所以話唔再過無親節.
<br><br>

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 pingcoubai 的帖子

已經日日煮,一句話唔想出去食,你賣野返來整啦,又買又洗企足幾個鍾,今時唔同往日架啦,幾十歲冇體力,就算姐姐幫手,都好攰,煮完仲要開飯,食飯,食完大家拍下籮友又話走啦,又係我同姐姐包執包洗,整整一日咁我寧願無親好過啦.
<br><br>

水晶宮

回覆 20162016 的帖子

我好小出街食野架,一來受唔到味精,二來受唔到太多油,一食完就攪肚,而且我食量唔多,清清地小小餸,有個湯就得架啦.
<br><br>

水晶宮

回覆 waic 的帖子

係架,有得幾個仔女,佢地長大左又多個伴,一變二,二變三,好易一圍枱,後生一個電話返來食,真係前兩日就要去執貨,只係飲品都要拖架車仔去買,D野唔買定,正日又貴,早一兩日買又塞哂係雪柜,所以清清靜靜係屋企睇下書,煲個湯煮個米粉食就最舒服.

<br><br>

首頁

尾頁

跳至