夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

leavemealone 發表於 21-7-22 19:28
其實同佢結婚嘅時候,佢已經唔係好得, 但都叫做「 做到」, 之後 7、8年前,直頭唔係好「做到」,可能咁樣,佢唔想再做, 而我亦都唔想勉強佢, 唔想傷佢自尊心, 所以不了了之, 慢慢就變得唔想接近佢 ...

夫妻之間親密行為好重要,但只要確定你老公唔係另有「出路」,而係因為身體問題唔做,我覺得應該體諒。
不過你講得啱,你好自私,仲好蠢,你老公算係好男人,你唔珍惜,你抗拒老公接近,佢拖你你都唔想,你想點感受愛?夫妻感情好係要雙方付出。相信你家庭融洽,唔憂食住,所以50+都仲咁天真。你老公算係好男人,相信你唔要都大把女人要,可憐你仔女無端端變單親。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

靚靚C9 發表於 21-7-25 11:13
就算樓主係男人,我都會一樣同情佢喎。另一半同你講明唔會再做又無親蜜行為又分床瞓。叫佢以後食自己,有冇理人感受架 ...

我地見到的,只是樓主片面之辭,樓主話老公話唔會再做,我地唔知之前之後發生乜事,亦唔知平時樓主點對老公。樓主老公性功能有障礙,樓主點回應佢老公,有冇在生理和心理協助。樓主話老公拖佢手,佢都唔鍾意,咁又點攬攬錫錫?分床瞓係邊個決定?樓主亦講唔出佢老公除左唔做之外有乜缺點。樓主其實可以過得好幸福。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

靚靚C9 發表於 21-7-25 16:59
咁上黎呻個個都係片面之辭架啦,唔通揾埋令一半上黎對質咩?呢到唔係家事法庭,要聽哂兩邊結案陳詞先判斷 ...

樓主講一大輪,佢老公最大嘅錯係「唔做」。當然性生活不協調已經係好好的離婚理由,但樓主有未成年仔女,如果相處到又冇諗住搵第二春,就無謂拆散頭家啦。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 Belavizio 的帖子

男人唔會唔想做,如果係因健康問題做唔到,已經係男人最痛。當然,樓主有權為此離婚,但太儍了

RAA    發表於 21-7-28 14:55

首頁

尾頁

跳至