跳至

首頁
23456...9

尾頁

大宅

小米,
係呀... 休息好休息多啲, 食番啲嘢補下身.. 再黎過呀..
呢度好多sis同你一齊努力咖..

原文章由 Happy小米 於 08-1-24 00:40 發表
睇左余医生, 診斷都係一樣, bb唔生長, 冇心跳(8 week),比正常 size細左一半.:cry:

wendy畀左意見我, 都係早做好啲, 所以今日喺医院做完吸宫手朮, so sad.
會于家中休息1wk, 99過左黎macau整嘢我食.

我兩个最close ...

大宅

:恭: :喜: :發: :財:
我都要同大家拜過早年呀.. (怕明天唔得閒上網喇~~:mrgreen: )

祝各位靚太,
身體健康 青春常註 人見人愛車見車載
同老公恩恩愛愛
仔仔女女快高長大 活潑精靈
心想事成
日日開心, 無憂無慮

:恭: :喜: :恭: :喜:

大宅

any date within 14feb - 22feb
or
25feb - 27feb
or
1mar - 7mar

原文章由 lckyw 於 08-2-7 10:12 發表
CARMEN

我地幾號方便去你到團拜呀??

大宅

yes ar.. I think we will order 大快活 外賣..
regarding the food, u can refer to this page: http://www.fairwood.com.hk/jspwww/pdf/leaflet.pdf

大宅

要唔要 老賓 cook 啲 baby要食嘅食物呀??? 要就話我知, 等我叫老賓預備啦

大宅

I presume:
1大1B for Rachel &
1大1'大'B for Winnie...
so adding myself 2大1B (and add my 老賓 tim)

thinking around 10 person portion lar!!!

大宅

the club house in my estate only accept 7 days booking.. so I need to book the room tomolo .. see if I can book a function room..

大宅

regarding the food..
do u gals have any preference???

有咩你地係好想食咖??

I like:

大蝦沙律
chicken wings
spring roll & samosa
沙嗲雞串
葡汁四蔬
楊枝金露布甸

would u gals please suggest some more which u wish to have?

[ 本文章最後由 CarmenK 於 08-2-24 11:12 編輯 ]

大宅

新年團拜
日期:2/3 (SUN)
地點:CARMEN 屋企OR CLUB HOUSE
時間:1點 - 5點左右
食物多數係大快活到會

rache (1大1B)(大約6點走)
vicky (2大1B)
lckyw (2大1B)
WINNIE (2大1大B)
ALICE (1大1B)[大約4點半走 )
CARMEN (2大1B), 預我同老賓 as 1個大..

(唔食)
JULY (2大1B)(大約3點半到, 唔駛預食物俾我地!)
Iris (2大2B) (大約3 點幾先到,不用預食物給我們)

大蝦沙律
魚柳甜番薯
排骨拼雞塊
沙嗲雞串
葡汁四蔬
肉醬意粉
咖哩牛腩飯
楊枝金露布甸

大宅

更正:

新年團拜
日期:2/3 (SUN)
地點:CARMEN 屋企OR CLUB HOUSE
時間:1點 - 5點左右
食物多數係大快活到會

rache (1大1B)(大約6點走)
vicky (2大1B)
lckyw (2大1B)
WINNIE (2大1大B)
ALICE (1大1B)[大約4點半走 )
CARMEN (2大1B), 食物份量預我同老賓 as 1個大.. but still count me as 3 adults for bill payment..

(唔食)
JULY (2大1B)(大約3點半到, 唔駛預食物俾我地!)
Iris (2大2B) (大約3 點幾先到,不用預食物給我們)

大蝦沙律
魚柳甜番薯
排骨拼雞塊
沙嗲雞串
葡汁四蔬
肉醬意粉
咖哩牛腩飯
楊枝金露布甸

大宅

I've booked a multi-purpose room on 2Mar (Sun)
from 13:00 - 16:00

so.. after 16:00.. we go my home lar

大宅

rachel, vicky, lckyw, winnie, alice, july and iris,

I've PM u my address and mobile number..
the multi-purpose room I booked is in the clubhouse of Phase 3..
(just opposite to Block 36)

anyway, u gals can call me when u arrive lar

大宅

regarding the food.. any further suggestion???

大蝦沙律
魚柳甜番薯
排骨拼雞塊
沙嗲雞串
葡汁四蔬
肉醬意粉
咖哩牛腩飯
楊枝金露布甸

I think I will go and place order tomorrow or on wednesday... pls let me know if u gals want further food..

大宅

AhSu
also PM u my address & mobile #.. pls chk

大宅

各位靚太,
我想問, 你地係點樣開始比蔬菜比 bb 食咖?

琴日, 我地煲左白粥仔裡面加啲broccoli蓉..阿女食第一啖就狂喊 , 死都唔肯再食喇..
於是, 今日我地就試 用pumpkin煮粥仔.. 佢都係食一啖, 又狂喊, 仲好似想作嘔咁添..

我應該點開始比蔬菜佢食好呀?
你地會唔會有啲好味啲嘅蔬菜, 係啱bb剛剛開始食solid food食咖??? pls let me know

大宅

I go downstair and place our food order lar.

大宅

I will order:

大蝦沙律 1份(2.5lb)
蜜汁 & 豉油雞翼 2份(各8隻/份)
春卷 & 咖哩角 1份(各12件)
魚柳甜番薯 1份(12件&2lb)
排骨拼雞塊 1份(12件)
沙嗲雞串 2份(18串/份)
葡汁四蔬 1份(2.5lb)
肉醬意粉 1份(2.5lb)
咖哩牛腩飯 1份(2.5lb)
楊枝金露布甸 1份(2.5lb)

too much / too less ???

大宅

ic ic.. yesterday, 我地用南瓜蓉加入米糊度..佢就肯食..
但加入粥仔度, 佢就喊, 死都唔食..

我諗我下個星期試下比瘦肉粥佢試..希望瘦肉粥味道無咁'寡', 佢會有興趣食啦..

thx a lot ar~~~

原文章由 Freak 於 08-2-28 07:23 發表
Carmen,

我收到你pm啦..唔該晒, 咁星期日見呀..

至於煲粥, bb六個月大時我開始俾糊仔,俾左幾日等佢適應左就開始正式俾粥, 佢初時都唔鍾意食粥呀...我有時用雞肉, 有時用瘦肉, 再加些南瓜蓉或粟米蓉俾佢..其實都有 ...

大宅

你蝦子餅最乖, 你要好好鍚鍚佢添 .. I believe he must be very very boring ga lar......... from 1:xx to 5pm....

原文章由 lckyw 於 08-3-2 21:02 發表
Carmen

Thankyou so much for today

W e have a great time to chat and eat hehe

大宅

double msg.. I delete it

首頁
23456...9

尾頁

跳至