自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有無人曾經係日本留學過呀 (PART III)

TWINSMA

原來你都買左迪迪尼PASS呀, 我都買左最平果隻, 又係
貪佢送一晚酒店
我BOOK左2月, 因為就快放年假, 公司會少D野做, 咁先
請得假
我地會係入面餐廳食DINNER, 因為我朋友話一邊食一邊
會有卡通人物黎同你打招呼同影相, 我自己會帶定D熱水
去, 因為唔想個女冬天飲凍水

你係咪自己一家去呀? 我同埋細妹&佢個朋友

大宅

Carrie

係呀,香港個迪迪尼係最少人同最細

唔係貪佢送酒店都唔會去, 閒日去我諗仲少人, 應該都
會玩得好輕鬆 (希望啦)

咁係咪入場一定要睇我地D袋架?

大宅

TWINSMA

一講迪迪尼我又好期待喇----間酒店
我第一次去咋, 好想快D到果日

大宅

CARRIE
你第幾次去呀? 你真係好支持HK喎
你閒日去定假期去? 如果好多時會去, 咁你買唔買PASS?

好在有你俾料
咁水機果D都係熱水黎架?

大宅

係呀

Carrie-lala 寫道:
[quote]
Smiile 寫道:
請問有沒有知道 "角"的日文是什麼

かど

*如錯 , 前輩更正呀![/quote]

大宅

mimi, doll

我女上次都係咳左好耐, 咳成2個月, E生都睇左幾次, 又
換左2個E生, 其間咳到輕微氣管炎, 都幾擔心, 食晒藥都
未好, 唔敢再俾西藥佢食, 始終唔係咁好, 於是改用湯水,
不停川貝之類呀, 先至好好返

而家天氣一凍就好擔心佢又咳

大宅

twinsma

你幾時去迪迪尼呀? 我下個禮拜去呀

大宅

哦, 係呀, 我都無為意添, hehe
mimi2005 寫道:
icoico ;
twinsma 月曜去左 disneyland la

大宅

twinsma

小朋友係咪好開心呢? 你地有無睇煙花呀?

大宅

twsinma

哇~~睇到你咁講真係好好玩喎, 仲講到d人生百態
咁好笑, 咁我果日都早d入去lu

好緊張呀

大宅

HI ALL

忙埋今日放假LU, 初十先返工
你地放幾多日呀?

呢排好少入黎呀, 因為趕新年出貨, 而且入親黎都要追
POST, 唔夠時間所以都係算把啦, 無追

大宅

BB

我做SHIPPING架, 我老細又係台灣人, 所以年假可以早
少少放, 我地大陸公司星期一巳經放喇, 我老細唔理咩大
唔大假, 何況我地平時根本放唔到大假, 總之新年放長D
就當放埋大假LAW, 無計

大宅

TWINSMA

你咁快又再去迪迪尼呀, 上次梗係未玩夠呢

不過我都諗住星期五去多次, 因為上次掛住玩, 無乜點同
卡通人物影相, 今次補番影相兼玩埋獅子王, 因為玩淨呢
個, 講俾你聽丫, 上次我地好LUCKY, 迪迪尼又送多晚酒
店俾我地, 有效期一年, 仲唔限日子添, HAPPY

你聽日玩得開心D咯喎

大宅

bb
你就好啦, 唔駛$有得去日本, 我都好想去呀, 真係唔知
變成點呢?
係喎, 有得睇櫻花喎, 尋晚新聞話今年櫻花遲開呀

大宅

bb
就係無啦, 所以都好想再去, 不過呢間公司請唔到假,
要係新年去, 但好貴又唔捨得, 不過會有機會o既

你返黎真係要講下日本變成點?

首頁

尾頁

跳至