跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

親子活動消息﹕全能發展

【明報專訊】「如何成就智叻寶貝」講座
內容:兒童藝術專家詹瑞文、甄詠蓓,以及專業的兒童心理學家及醫生,將在是次講座中,談談如何讓小朋友獲享全能發展及增進父母與子女溝通的技巧,有助營造和諧家庭
對象:一家大小
日期﹕10月16、17、23及24日(周四、周五)
時間:晚上8:00
地點:尖沙嘴梳士巴利道10號香港文化中心劇場
費用:免費(先到先得)
主辦:PIP兒童劇場
留座電話:2421 6545

大宅

Cyrusmum,
大師兄思翰,Sunday 表演啦,YUKI 幫他打氣,叫他努力加..加油,記得錄 movie 俾 Yuki 崇拜下,等她有個目標嘛 !

Hayiu,
嬈嬈好鬼可愛,測驗呢 D ...呀媽緊張死的關頭,她都可以咁投入 D 飲食题度,真係好攪笑! 不過咁樣俾老師陰到死穴就唔抵嘛!

Cherryma,
樂樂老師都真係手鬆 law,只係扣一分咁多! Yuki 上次中默,我又係 R 哂頭唔知個 "學" 字錯咩,睇番您俾我們個筆順 website,先知原來衰係"子"上面的月部左邊的 "," 要突出少少! 但係老師係扣足 "5" 大分 當錯字的!

大宅

參觀 『卡樂B工廠』

有興趣的快 D 入去報名! click 鰻魚燒個公仔就入到去, 如果想去報左名先買薯片都未遲, 因為先到先得

http://www.calbee.com.hk/html/tch/home/index.jsp

我們報左 20/12(Sat) 10~11:30am

(1) Cherryma
(2) Cheukheimammy
(2) Jacqueline

大宅

Dear ALL,

我們的 X'mas Party,Cherryma
度左幾個方案俾大家揀+公投的(detailed $$/head, pls. refer email),請大家表態,如果要 book 房就更加要快D決定喇...

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1197141&extra=page%3D1

Emax 喜善中式自助餐
Date: 28 Dec 2008
Time: 6:30pm

(1) cherryma -- 22
(2) YuYung -----11
(3) cheukheimummy --- 21
(4) Cyrusmum --- 21
(5) Jacqueline --- 11
(6) cnine ---- 21
(7) Ivy. CL --- 22
(8) ACYW ----22
(9) NNfonder --11
(10) mamiya -----21

Total :1713

方案(1)
大廳自助晚餐 (大人: $132,小童: $84)
(1) Ivy

(2) Cheukheimammy
(3) Jacqueline

**<包房> 總人數不可再加減,所以要收全數款項,付了錢不出席都沒有錢退回!

方案(2)
包房自助晚餐
($157/人,大小同價)

方案(3)
包房全包宴 ($126/人,大小同價)

大宅

mamiya,
我收收到呀 "金毛" 美女喇! 晴晴個隸大個左好多咁 !

Cyrusmum,
您都勁嘩....X'mas holiday 都攝到 D 咁好玩的 Day Camp 俾思翰,重返足全日...您又有得 happy holiday !

大宅

Dear ALL,

.........

MERRY...MERRY..CHRISTMAS !!

...............

大宅

YuYung,
Aric 冇事就好,NN 一路講我們一路就 ....驚唔知會唔會夾到要脫甲,就痛死.. ..!! Yuki 都話o個日玩得好開心,不過又好擔心 Aric D 手指.. ....

Cyrusmum,
乜思翰都係咁...,我又係發覺 Yuki 唔知點解冇以前咁大膽 !! 而且好介意人家話她,even 只係一 D 好 minor 的講笑,她都會好在意,會唔開心!

大宅

Cyrusmum,
唉.,me too....exactly...Yuki 咪又係 完就向我 真係難為了媽媽 !!

您知我都唔係好老脾架喇,次次咁發作...我點會硬食...嘿!

都好,原來思翰都有呢 D 表現,我最初重以為她係學校有 D 咩唔開心,攪到有情緒反射添! Cherryma 都話呢 D 係必經的階段黎,咁都冇咁失常!

大宅

Cyrusmum,
咪係....9度 ...嚇死我!!

凍到手仔都硬哂軚,考試點寫字呀....陰功??!

Yuki next week 13~16 評估,我都好驚會中招! 思翰開始考未?

PS: 我早兩晚,終於又見到明星仔思翰的廣告喇,原來唔止一幕的,重有個 shot 係同呀伯伯排排坐睇 TV 的!今次重嗌得切傻妹 Yuki 黎睇,她興奮到係咁跳...『係呀...係呀...思翰呀...woo...』

大宅

Cherryma,

點解呢個鐘數您會蒲到頭架....嘿嘿...嘿 !!

思翰o個"V"係俾o左您之嘛,我又點記得! 不過可以開恆 turbo 到過埋農曆年,又真係 happy...happy 嘩,呀雙贏的 Cyrusmum...都係咁話呵!

呀...老友,明日 FRIDAY 咋,咁快想做 "豬",咪唔記得番工添呀....

大宅

祝大家

"牛年"
唔洗再做 "牛",
"金牛" 賺滿袋 !
身 體 健 康 !
萬 事 勝 意 !

大宅

YuYung,

係喇....唔知o個日係咪好日? 連 Charity 都撞哂期!
我就想參加呢個多 D,"數碼港" 未"行" 過嘛,而且都想俾多 D "綠色" / "環保" 意識 YUKI....

"綠色有機健康跑"
http://www.hkbu.edu.hk:80/~hkorc/

大宅

Cyrusmum,

返來啦!
開心的時光過得特別快.....今次盡唔盡興呢!?

大宅

Cyrusmum,

o下...長途跋涉去到..."首爾" 竟然同香港一樣,D shops 唔多開...咁掃興,係咪臨時掉左 D 行程?? 冇理由咁攪野安排 "行街街",真係只得個 "行" 字 ,咁唔長進架?!

不過,對思翰他們黎講,梗係多 D 時間去 "玩",先有建樹,陪您 shopping ...?? NO good.... ..

大宅

Cheukheimammy,

Last Sat 跟 BOSS 講完電話,知道 hei hei 病左,個頭放工搭西鐵就睇到 旺角優才的新聞 !!

Hei Hei 點呀,好 D 未?

大宅

Cherryma,
唉吔....撞鬼您咩 ....我呢頭同您講 Yuki 表現 no good 很失禮...o個頭您幫我 post 埋出黎咁大整古,重要 登................ 您...您的下場.....將會好....血腥o下...!!

Cyrusmum,
您連張咁攪笑的 "扭 pat pat" 相都摷得番出黎贈興,不過我睇到諗番都覺得好好笑,呢個十三妹玩她就最投入架喇!
條校服裙26碼又緊緊膝頭對上,咪買28碼 law,只係我懶o下懶o下,重未幫她挑短裙腳o者!

大宅

Cyrusmum,
思翰學校 News 都有報,應該係高度關注之列,我諗數字再有上升真係會停課! 思翰八八九九您都俾他休息o下,recovered o下先好喎!
連您都打敗仗就獘,o拿o拿淋o拍藥,去叉下電休息多 D!

Cherryma,
樂樂考全班第12都相當不錯喇! 始終同 Cherry 係兩個好唔同的個體,肯自動波+勤力,我覺得已經要獎了!

mamiya,
冇名次咁咪重好,冇壓力嘛!
連唔知幾時考o左的都有好成績,晴晴呢 D 先係 "實力" 的表現呀!

大宅

o下...我都冇為意您冇提添,真係冇心的...SORRY...SoRRy...

原帖由 cherryma 於 09-2-17 19:15 發表

妳梗係對我懷恨入心 , 怪我昨天post Yuki條link出黎, 家陣連樂樂考第幾(咁差)都要post出黎, 嗱....現在打和....我同妳無數, 唔好再話我啦...... ...

大宅

有呀...有呀....
等緊您 "爆",balance 番o下我們呢 D "壯烈" o左的....咪等您 "八" 得咁...

原帖由 Cyrusmum 於 09-2-18 10:31 發表
估唔到啲排除咗興爆豬手/X花, 連我哋啲度都興爆上鏡/名次, 不過我至八, 鐘意聽呢! 仲有無啫!

大宅

我就梗係要聽 "大鑊" 先平衡到心理喇!
重要睇埋塊 "鏡" 爆得有幾爛 先收貨!

原帖由 Cyrusmum 於 09-2-18 21:16 發表
啲樣唔駛靠聽, 睇就得啦!

首頁
12345...6

尾頁

跳至