家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我覺得你本身有目標~就一定會save~我係儲$能手~為左屋企我好慳~save左你就要諗下點樣錢搵錢(買樓股票~看你邊樣掂)~
仲有係開源~大學到而家我咩part time都做~有$正當就做~我而家都算係上咗岸~比我老公鬧我都做~我30頭咋~一日未生B~我都想做~買多層樓收下租仲好~

男爵府

回覆 20# tongtracy 的文章

我出身時經濟都唔好~你都估到我大概幾時畢業~我都辛苦過~日日由朝9做到晚11~返到屋企食完飯就瞓~第日又起身做~人地搵我做我永無say no(而家都係~嘻)

我好命水係個陣時買好多股票(blue chip)~無人買我都買~儲到$就買~而家股票難賺$好多啦。。。

而家買樓租比人。。。我上年先至肯去日本旅行~而家先比自己使多DD $~成日比我老公話我孤寒~但佢又會比晒D$我打理~

kacary  好佩服  發表於 11-5-17 15:46
grace_xian  佩服你  發表於 11-4-29 10:39

男爵府

回覆 23# 大力大力 的文章

果然係同道中人~我真係好慳~D人係唔信我有多過一個物業。。。我個樣唔似。。。同埋我太hard working~我都係應洗得洗~

男爵府

回覆 22# chowhui97 的文章

大學畢業就狂幫人補習~而加幫返自己公司做~~

男爵府

回覆 29# 大力大力 的文章

你講得好岩~我覺得你唔慳唔勤力~你根本無本去$搵$~我覺得自己賺個D$係最低風險~lee D$每個月我係穩袋嘅~

投資個D我有預到蝕~~lee D係經濟市場好正常~賺到咪我又儲起同投資羅~~

D人仲以為我係嫁到個有$老公所以有D$~傻啦~佢出身個時幾多人工我唔覺得係有$羅~佢係專業人士~但都係死做難做先至係lee行站穩住腳~咩都係我地慳返嚟同勤力得嚟~

男爵府

ceci_tse 發表於 10-7-29 15:10
我出身時經濟都唔好~你都估到我大概幾時畢業~我都辛苦過~日日由朝9做到晚11~返到屋企食完飯就瞓~第日 ...

在有能力賺$嘅時候勞力~之後回頭望係好安慰~起碼有安全感~我贊同延遲消費~唔代表我刻薄自己同屋企人~只係唔買奢侈野~將d $投資~$搵$~

首頁

尾頁

跳至