婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

又一輪無上來了, 各位JM 仲有無M 痛?
我今年初, M 來得多左,所以今年第四年就換左個新既環了.
換完之後隔左個幾月先黎第一次M,
量很少很少,只係抺到少少啡,2-3日已完.
不過一個月後第二次就黎得多左, 雖然量都係少,
但係黎足個幾星期. 跟住呢幾個月都係咁.
雖然要用護墊日子多左,但係無M 痛同埋量少都覺得開心既

男爵府

好耐無入來,.update下最新近況
2019年,帶左4年後,m開始多返同少少m痛,所以提早換左第二個,
話咁快就帶左2年,換左之後即時係變返超少m同無痛,keep 住呢2年都係咁,只試過一次原來黎m自己唔覺,因太少,飲左好多花旗參同踩單車,跟住就有紅色,好耐無試過見血,因為實在太少,只係抹時有啡或用護墊就得。希望呢個環繼續幫多dJM❤️

男爵府

我係樓主, 呢個POST 都好多年,原來大家仲討論緊.
我都UPDATE下現況先.

用左第4年, 覺得量多返同有少少M痛,
所以換左個新的, 即時又少返好多.
一直又用到宜家應該差不多第4年, 間中都會有少少谷同埋量多返少少,
有次試過用墊用左10日都未乾淨,OVERALL 量都係唔算多,
只須用護墊就可以喇. 黎緊又差不多要換,時間真係快.

男爵府

之前都要6-7日先乾淨

男爵府

今次隔左2個月先黎m, 量多左,
仲黎左12日先乾淨,不過無m痛,
睇多個月,或者早d去換,換埋今次應該差不多收經

男爵府

回覆 dlampabka 的帖子

Sorry, 好耐無入黎,
visanne 係乜來?我只上環(第三個喇), 無加其他野亦無食藥啊。

終於又等到足5年先換新環,
原來疫情之後,5年來都無去照過超聲波,
只係間中BODY CHECK 驗下抹片,
一照有2個肌瘤差不多5CM (一個舊的大左, 一個新的),
隔2個月要再照睇下有無大到, 再大就要做微創了。

醫生話個環幫左我好多, 因為我又有異位又有2位瘤,
黎M 時應該超痛, 但我上環後都無再痛了,只係有時都有肚谷既感覺,
同埋開始黎好耐, 好少但會LAST 10日以上, 所以成日都要用墊,
換左之後果1個月都KEEP 住要用墊, 不過停左之後就乾淨左成個月都未有再黎M.

今年50, 醫生話宜家D人好遲先更年期, 話我分分鐘仲要換多次環, HAHA.

男爵府

chantelle321 發表於 23-9-4 22:40
想問下藥性環點解會肥嘅?

應該唔關環事啦, 年紀越大新陳代謝慢就會肥.
但我覺得用左D皮膚靚過之前 (可能HORMONE 影響,不過都係人人唔同, 有JM 話用左成面暗瘡)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊