夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

Joannechau777 發表於 17-12-6 13:57
你地現在都一樣甜蜜啫 其實婚姻真的是大家互相氹大家,才會長久。
我承認之前有對我另一伴好冷 ...
咁你而家係咪唔洗再信算命佬講既野啦?

水晶宮

Joannechau777 發表於 17-12-6 18:23
其實我都唔知信唔信佢地好,一個話衹要我過到這關,大家便會白頭到老。另一個話過埋某日子,感情應該好D, ...

希望你呢個下下就佢, 係讓佢感受到你既愛而更愛你。 並唔係因為就慣佢, 佢見你無亂發脾氣所以才寵愛你

咁尋根究底, 你之前係自己亂發脾氣, 定係因為佢唔夠好所以先發脾氣呢?

如果係自己愛亂發脾氣, 咁肯改變一定係好事。
如果係因為佢做得唔夠好讓你生氣, 那他改了沒有。。。

水晶宮

jwy2 發表於 17-12-6 19:01
講發脾氣,我以前都成日發老公脾氣,但風水輪流轉,早幾年,老公可能工作的壓力加提早更年期 脾氣 ...

你老公係咪白羊?

水晶宮

Joannechau777 發表於 17-12-6 18:45
其實如果佢每日放工,衹顧打機,我發脾氣,算亂發嗎?另外佢唔教仔,咪我教,個仔曳,比我炳仔,搞到家嘈 ...

絕對唔係亂發, 俾著我一早炳咗佢幾鑊。。。。。

希望你既忍耐終有一日感動到佢。。

不過適當時候, 你都應該俾佢知道父親既責任, 唔係搵幾個錢養大孩子就算

水晶宮

jwy2 發表於 17-12-6 19:16
其實都好多謝你開呢d post,比我發覺我同老公生活原來都好開心,佢對我都好好,只係之前唔知足 ,唔好為性 ...

咩 “性” 先?

水晶宮

嘉露蓮 發表於 17-12-21 18:41
多謝你JM!希望你們一直開心快樂

平時過了一晚,我都會選擇不再去想,然後把問題放一邊,放工 ...

照睇細節上老公係很不錯。。。
可唔可以大約講吓有爭拗既通常係咩事? 金錢分配? 教育小朋友? 供樓? 男女家相處問題?

水晶宮

嘉露蓮 發表於 17-12-23 00:19
你所講既無一樣係我地既問題,我地兩個收入,供樓無問題,未有小朋友, 兩家相處非常好。

我地爭吵的問題 ...
佢以係控制慾好鬼強嗰種? 係咪連著咩衫都會嘈, 性感少少都唔得嗰D呀 ?

佢對你係好, 但對人方面好似有D問題喎......連家人送野都唔準收...咁佢地男家呢? 99送野俾你收唔收得, 99俾野佢, 佢又收唔收?

我覺佢當咗你係佢附屬物件多D喎....

我自己都唔鐘意受人恩惠, 但最多下次回番禮, 唔會話俾番錢( 就算係都會禮貌上問吓 ) , 仲話要退番俾人? 太不給人面子啦...好唔顧人家感受囉....

如果你話離開佢, 佢會唔會一鑊熟架....你平時見到呢類新聞, 要透吓佢口風, 問吓佢點睇....

首頁

尾頁

跳至