自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

當然會遠離

珊瑚宮

hauhauhau 發表於 22-2-4 20:46
我試緊。但佢唔接受。反而搵多左我

老實,最後比多次機會勸多一次,如果不歡而散就直接咩都 block 哂佢 cut off 自己安靜下,咪扶佢唔起之餘連自己情緒健康都搞 woh 埋

你朋友明顯就係妒嫉成疾

珊瑚宮

hauhauhau 發表於 22-2-4 21:03
我次次出聲話佢唔好再話其他人,佢都會改幾日架

呢啲唔係改幾日,呢啲叫忍幾日

佢一日妒忌其他 friend 就唔會好

除非佢自己都覺得呢個係問題有所醒覺,otherwise 都係浪費你心力和耐性

與其叫佢唔好,你不如直接問佢咁樣佢係咪開心?
點解人地環境好啲就要例牌請佢食飯?
如果佢都係咁覺得,佢一係心盲得好緊要

一係就係佢因為這些年的妒忌和遇不到好的姻緣內心架構崩塌,所以咁變

所有原因結論都係唯有佢自己醒覺

珊瑚宮

hauhauhau 發表於 22-2-4 21:28
應該係最後個個崩塌,因為佢揀男方時,係摸左底對方有儲蓄有已供完既樓,事業穩定,完全唔知對方孤寒
明明 ...

個男人係有啲錢,但完全唔落佢袋,有幾多亦完全與佢無關

你朋友完全係心理唔平衡,一方面想搵人養,點知搵到個有錢的卻唔賣佢帳,人年紀又開始大,眼看其他唔係向錢出發的都到咗佢既目的地,反而自己落空搵著個空心的

她最需要的係人間清醒,離開一個冇溫度既所謂掛名男朋友,與有冇錢無關,而係個男朋友根本唔在乎佢,男的清楚知道自己有本就會有女肯自己貼上門,身邊邊個願意邊個坐,難聽啲都算渣男,知到你朋友既軟肋沾人便宜又唔對感情負責,你朋友亦睇錢太重,有啲嘢都係平衡啲好

珊瑚宮

hauhauhau 發表於 22-2-5 13:31
你講中曬,佢話男既戶口有5百萬現金,但一蚊都唔比佢,禮物都唔送,覺得男方應養佢同比家用佢先合理,因已 ...

你諗下點樣淡下來吧,人家不願意清醒,你冇辦法

如果係我會一刀切,咩都 block 哂佢,絕交就係咁簡單

首頁

尾頁

跳至