親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

陶淵明 發表於 19-6-9 12:43
嚟緊bb一歲,想同佢和太太去個一歲大旅行,東南亞有邊個地方值得推介?
考慮嘅條件包括,適合一家大細, 交 ...

個人覺得一歲真係去邊都冇所謂,因為都係咩帶多,
所以上落唔係問題,食方面都係奶同米糊為主,食到粥的帶寶寶百味最方便(首要佢鐘意食)。
最大問題其實都係便便,不過都冇得估,準備充足就得啦!
我就歲半帶左亞囝去台灣,當時已識行,我地冇帶車,還可以佢願意行,唔算抱太多。

當時心目中想去日本/台灣,碰岩台灣平機票所以冇唸其他啦

最新我地都3日2晚澳門,今次大左識累啦,我地又係冇帶車,抱左3日

(唔帶車原因係顧唔到咁多嘢,雖然2個人,但一個睇囝,一個拉0急推車都幾煩,除非你有部摺得好細的車啦。)

大宅

陶淵明 發表於 19-6-10 08:18
係呀拎得上飛機嘅嘅bb車都好重要, 其實都係想bb識得行,食到大人嘢,咁變相就可以拎少好多嘢。
你哋今次 ...

我真心建議如果你仲咩帶咩得起就好去啦!
到佢識行係好,不過行得慢,行下停下行下停下仲辛苦,
到得食大人嘢時個細又可能會揀飲擇食,咁唸食飯仲煩。

係就係大左帶小嘢的,但唸佢食咩又係一件煩事。
我地去澳門冇book定bb用品呀!本身我囝都係跟大人床訓,所以一張大床咋,
不過你出發前電郵酒店講定要bb床果的,好多間都會,我朋友都係咁做。
佢去日本台灣新加坡都通知酒店準備bb床。
至於日用品就睇你啦,我多數會帶定,去到唔岩用都有自備!

首頁

尾頁

跳至