自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

呢三年黎.日日都係我門口大吵大鬧.仲要5個都大吵.見親你們就用我d衫.被抹手,日日都按我門鐘.
我的囡三歲就被你嚇足三年,吐口水去我的鞋櫃.日日的年桔被你們摘去掉.
我種的花都有生命的,次次連根拔起,
忍左你四年,今日又係我門口吐口水,吐系我囡囡換鞋張凳度.我出來仲笑笑口對我,我見到凳子濕,我就問他們,邊個吐口水,有個女仔指住個男仔的話:"系他吐"....
我拿起個電話叫他們不准走,我叫警察拉他們,喊住講對不起.....
不是第一次也不會是最後一次,最離譜系:他們老母都係呢d人,上次拔左我一棵蘭花.....
我點會知?隔離工人拍我門話我知.我跑出去鬧她.
她成支花掉落地踩幾下,哼一聲走左......
不好話我歹毒,比起他們,我善良好多.......

死x仔...

babybread2010  我都知你係好嬲,亦都冇佢符,算la, 咪盞激親自己,唯有等天收佢la.  發表於 11-9-5 22:22
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

子爵府

好媽媽勳章

回覆 車厘厘 的帖子

我住村屋.試過話5比外人入村,但警察話公眾地方喔.....

子爵府

好媽媽勳章

回覆 180 的帖子

係呀.我住村屋.地下.個個人都會將鞋櫃.什物擺系門口.二樓就擺樓梯下面的什物房.三樓就天台,可加圍欄的,我都準備加翻個欄.,
仲有一個空地晒衫ge

子爵府

好媽媽勳章

回覆 ANDREAMLEE 的帖子

吾係
我老公話系"叉仔"
我見過的,識講中文的"叉仔"

子爵府

好媽媽勳章

回覆 MANFUN2010 的帖子

呢度他們住不起.仲有無業主會租屋給他們....
他們住系上邊d公屋ge.....一個生5個,又不使做......

子爵府

好媽媽勳章

回覆 小肥楊 的帖子

無用ge.鄰居都試過問警察.警察話:公眾地方不可以裝....
上次有人偷底衫時問過的,

tom_s18  只對住自家附近,村屋地下是有地方裝的,搵下人試下!  發表於 11-9-5 20:20

子爵府

好媽媽勳章

回覆 littlezoo 的帖子

上次有問過自己得吾得.警察話:吾得.
我們吵上差館.後來就裝.但就成條村裝,裝幾個.只裝系某個位,看住條路,防賊的,一年都無聲氣...

子爵府

好媽媽勳章

回覆 joetreemo 的帖子

你的意思系靜雞雞自己裝?
嗯,今晚同老公講,加欄同裝眼仔.我老公好惡,所以星期六日他們就行第條路.一到五就行我門口過,他們貪就腳.我間屋都向山,背馬路

tom_s18  惡狗看門,可有養?  發表於 11-9-5 20:39

子爵府

好媽媽勳章

回覆 annatse45 的帖子

有村長.村長系我老公的朋友.試過捉到偷底衫的賊,打他一身再報警,後來有改善,但阿叉.次次破壞後走跑.仲要係細路仔( 7~13歲)

子爵府

好媽媽勳章

回覆 joetreemo 的帖子

thank you~

子爵府

好媽媽勳章

回覆 PCMW 的帖子

5系.我呢度新起ge,都未夠5年,

PCMW  吓?係咪只針對你一個?好驚喎!小心d呀!  發表於 11-9-5 22:14

子爵府

好媽媽勳章

回覆 CALVEN 的帖子

我老公勁討厭狗.但會裝"眼仔".....假的.

CALVEN  點解唔裝真既?有證據報警ma  發表於 11-9-5 22:27

子爵府

好媽媽勳章

回覆 Lam3Tai 的帖子

吾係鄰居.我所有鄰居好好人的,但好多時都要返工,得我同一個阿婆(鄰居).仲有隔離屋的工人.

子爵府

好媽媽勳章

回覆 meinatmn 的帖子

5系勁.而係無奈.每次離遠聽到他們把聲.我就出門口看住d野.唉~~~~~

子爵府

好媽媽勳章

回覆 PCMW 的帖子

又不是我一個.我鄰居都有種花的.一樣下場,連門鈴都擦埋.d車停系停車場上車頂跳.....

首頁

尾頁

跳至