自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

armoonmoon 發表於 18-8-25 02:42
我朋友今晚同佢老公嗌交,爭論點係佢唔覺得
奶奶出殯當日叫老公即日掉曬佢奶奶啲嘢係唔啱! 因為其實只係轉 ...

我係外人都覺得你朋友好不近人情喎。講真,就算我媽有咁嘅提議我都唔會同老公講,咁大個人咩講得咩唔講得自己有分析力牙!下下話轉述就將個責任推得一乾二淨咩
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

水晶宮

armoonmoon 發表於 18-8-25 08:50
其實我覺得我朋友唔係好識人情世故,唔知乜野應該講乜野唔應該講,可能係份人直呱
...

直並唔係傷害人的藉口,佢調返轉諗下就知聽者有幾難受。
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

首頁

尾頁

跳至