自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

mankiu1204 發表於 18-10-4 10:32
用過好多貴價護膚品 皮膚都吾見好
而家用緊廿幾蚊嘅nivea cream 皮膚好左

好多貴價skincare某d所謂有效成份會加多咗,仲有酒精都重,所以會易刺激皮膚,有時買平價嘅嚟補濕就ok。我就鍾意用有機嘅植物油產品,健康又環保

水晶宮

mankiu1204 發表於 18-10-4 11:45
我皮膚外油內乾,成日出暗瘡, 用呢隻平價cream 補濕之餘, 暗瘡都出少左好多。
請問有咩有機產品推介?
...

我以前喺香港就用NYR,不過佢唔平呀。而家人在歐洲我會試用Lavera,香港都有counter,但我訂咗未到嗰款蔓越莓香港counter無得賣。我喺香港都係爆瘡㗎,唔知關壓力事定氣候定空氣事。出油其實係因為皮膚乾,所以補濕最重要。我仲會自己blend精油用,唔怕麻煩的話呢個係平靚正。
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

水晶宮

堅媽 發表於 18-10-5 02:48
請問有機植物油有冇推介?

我用Primavera。

wcpcelia    發表於 18-10-9 11:35
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

首頁

尾頁

跳至