母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:報告:我好大膽地剪咗freestyle+條管,係可

原帖由 tropicanna 於 14-07-08 發表
報告:我好大膽地剪咗freestyle 條管,係可以fit到落9+度。但未試力度會唔會有影響。聽日返工試完再報告!
...
應該得!見到條喉插入9+部機好fit

若果用9+時,用單泵,記得將部機頂的輸出位蓋好(如你幅圖),唔係就會泵唔到

複式洋房

引用:Quote:原帖由+maurice555+於+14-07-06+發表

原帖由 chriswt0613 於 14-07-17 發表
Hi..我唔太熟medela ..我想問下張相但medela喇叭,係迷就咁買呢set就可以用落spectra 9+ ga la??
係呀,係呢款(有白色活瓣)哪吧!
其實你買部新機Spectra 9+,跟機都會有一對哪吧,唔洗特登去買Medela的哪吧,我分享呢個post,係希望話比大家知,原來Medela的呢款(有白色活瓣)哪吧,可以用番落Spectra 9+度,咁就可以有多一對哪吧替換,環保、慳錢又可以更方便。

複式洋房

引用:9+用唔到medela儲奶瓶...有咩方法? +

原帖由 josumjo 於 14-07-18 發表
9+用唔到medela儲奶瓶...有咩方法?
用到呀!我一直都係用Medela儲奶瓶(窄囗)喎!

複式洋房

回覆:chriswt0613 的帖子

我明白你要另外再配對Medela哪吧的原因⋯
Medela的哪吧尾部(圓形吸風位),可以比Spectra 9+條喉插到fit ,應該冇問題

複式洋房

引用:Quote:原帖由+羊太太+於+14-07-09+發表正因

原帖由 羊太太 於 14-07-17 發表
失敗了
Swing條喉太粗?

複式洋房

引用:Quote:原帖由+maurice555+於+14-07-18+發表

原帖由 chriswt0613 於 14-07-18 發表
我原本spectra 喇叭係25mm..點知泵極都泵唔到奶,得奶陣先有奶出,個喇叭管係吸到但乳頭同好少部分既乳暈, ...
係呀完全明白⋯你既問題我一早已經同Spectra香港代理問過,佢哋都話9+個哪吧size得25mm,要轉個大size哪吧就要成set換⋯
所以當我發現Spectra 9+條喉可以同Medela(白色活瓣款)哪吧crossover,就分享比大家知
因為Medela的哪吧size呎寸多d

複式洋房

引用:Quote:原帖由+dorothy802+於+14-08-04+發表

原帖由 紫怡 於 14-08-04 發表
我都唔知,因為avent同spectra都係用套裝跟既喇叭,無特別再配其他size,相信量度乳頭直徑後再問sales意見 ...
其實Spectra 9+跟機的哪吧比Medela的24mm哪吧size比較之下,Spectra係大d

但係配合用hand free bra度,Medela的哪吧會更貼更好吸

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊