自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

應該公開個一位定廿位員工既資料,呢啲無責任心嘅人最好去邊個國家都要食西北風,仲慘過露宿者

即係有啲人拍拍屁股就走人,應該上哂僱主黑名單

//回覆本報時解釋,由於一名負責出單及配貨的員工約一周前突然辭職,貨倉現時非常混亂,加上暑假縮短、門市人手短缺,「做倉的職員沒經驗,因沒有分門別類,根本找不出課本拿給家長」。//

男爵府

Jasmine-4711 發表於 22-9-4 17:15
話得做“暑假工”,即 係學生,
開學當然要辭職

做人要有責任心,正如可唔可以去食lunch 唔俾錢就趕番office呢?!

男爵府

Angelice-BeBe 發表於 22-9-4 17:15
講真,不如快手出錢請人做,我相信一定會有人做…唔好再解釋啦

即係你屋企個傭工突然唔做,再請一個都未必熟手啦!

個條友根本恐怖襲擊,應該有法例對付!

Prosperous    發表於 22-9-5 20:08

男爵府

emt1314 發表於 22-9-4 17:38
如果已有書在倉, 快快請兼職, 2,3日就搞掂啦, 派書咋, 點齊上車送貨, 有几难呀?
我覺得根本未印起:donutwon ...

可能D細公司,一人管理,D書點擺得個條友知道

//冼國忠表示,精工出版社已經營60年,過去59年一直維持良好服務,以往有位工作已37年的老臣子兩年前退休,交棒予新人,未料今次竟發生大問題,「變相得罪全港學校」。他坦言事件完全是自己「用人不善」引起,完全明白家長及學校不滿,希望盡快補救。//

男爵府

大力大力 發表於 22-9-5 08:21
如果20多人突然辭職、應該是勞資糾紛、 也不一定係暑期工的問題~

不瞭解情況下、都要叫公開別人資料? : ...

香港太多人只是顧自己不顧別人,例如支持黑暴既yc、唔打針仲振振有詞既刁民,仲有呢啲不顧學生利益只顧自己爽既書局員工

應該全部拉去坐監!

首頁

尾頁

跳至