2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

回覆:有冇之前小產左的媽媽

大家唔好太過憂慮, 雖然小x過, 但唔代表今次。。。
最緊要爭取時間休息。
我生大囡之前都小x過, 陀大囡都試過見紅, 又試過嘔到無食嘢要入醫吊鹽水。但我大囡已經14m喇。
記住 relax, 之後仲有大把嘢要擔心架。

男爵府

畀面勳章

流啡見紅, 係屋企bed rest兩日, 流啡情況改善少少。今日驗多次, 還有+, 決定而家去診所攞轉介信, 去私家專科睇。
澳洲家庭醫生和醫院不會俾安胎藥, 我只係靠中醫的藥保咗。
呢兩覺得害喜少咗(本身都唔係好勁, 只係作悶), 唔知係, , 還是中醫的藥幫助。
pls. 細be要加油! 我唔想步我媽後塵。

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:jelly208+發表於+13-1-21+07:54+流啡

原帖由 小Sin子 於 13-01-21 發表
唔明,步你媽媽後塵 ?? 你好似都小產過一次格 ? 點樣步你媽媽後塵 ??

而且小產嘛,冇人想的,亦完全冇人 ...
我媽跌一個陀一個。前後懷孕過好多次。
我細佬之後, 又無咗一個。唉!
所以都唔打算太早話佢知。

男爵府

畀面勳章

唉!止咗一星期血, 昨日考完車, 又再流啡。
已經休息咗一日, 都仲未止。
上星期二又未照到, 要等下星期才再照, 而家只有緊張。
每日仲要揍大囡, 成日偷偷走去爬樓梯, 要捉番佢落嚟。
唉!開始無乜信心。。。

男爵府

畀面勳章

引用:回覆+小Sin子+的帖子 我剛剛檢了唔夠兩星

原帖由 som 於 13-02-05 發表
回覆 小Sin子 的帖子

我剛剛檢了唔夠兩星期,已經無了
下次再開工前, 調理好身體先。
但沒有方法可以100%穩, 因為我三次都6w流啡見紅, 但只有一次成功, 囡囡14m了。

首頁

尾頁

跳至