單親天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

出軌果方一定係最自私果個,佢地唔會覺得自己有錯,因為佢地依家要既開心,我地比唔到佢地,我同我前夫講拍拖緊係甜密,结左婚有小朋友又係另一個生活,唔好以為唔要呢個家就代表你前途一片光明,好可能只係重滔覆轍。

當年我個仔鬧佢老豆,你未玩夠就唔好生我出黎,你點解要攪到我咁慘,我個仔同佢D朋友講佢老豆死左,十五歲佢有佢自己嘅想法,我唔會去批評佢對佢爸爸嘅怨恨對與錯,學校社工都叫我比D時間個仔。

子爵府

mm168mm 發表於 18-8-13 13:19
回覆 montana 的帖子

你都好D,你仔15歲可以自己照顧自己,

前夫走時,我個仔13歳半讀中二,唔好以為呢D年紀影響細,呢個歲數先最危險,表面看似平靜,你都唔知佢個心係諗緊乜,我唔怕家醜外傳,佢爸爸一走我即日揾佢學校瞓導傾,第二日學校揾左兩個同我個仔最好既老師同佢傾計,之後我個仔又主動提出見社工,呢兩年感恩入面D老師都睇得佢好緊,經常揾佢傾計……

子爵府

mm168mm 發表於 18-8-13 20:58
回覆 montana 的帖子

睇來開學後我都要揾老師傾計,多D留意及讚賞下阿仔,

其實你自己都要學習放下,有時你對人好,人地未必會相向,千其唔好係小朋友面前數佢地阿媽嘅不事,當佢地見到你都可以忘記過去,佢地好自然就會識得放開

首頁

尾頁

跳至