自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

my005 發表於 20-6-15 12:41
我地鍾意食架,仲有隻粉紅雞呀,都正架。

邊款係粉紅雞呀?

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

my005 發表於 20-6-15 12:59
三養辣雞麵,粉紅色封面,封面有隻雞架呢。

粉紅色咁嬌俏,要留意吓先

侯爵府

my005 發表於 20-6-15 15:27
安城?我應該未食過,等我又留意下先。

安城是我第一款認識的韓國即食麵
好食,咁多年價錢都冇大升(emoji)

侯爵府

my005 發表於 20-6-15 19:13
唔該你呀,我一定要試下先。

在異鄕唐人街亞洲食品舖頭買過之後,到而家已經幾十年,味道麵質一直都保持得唔錯。
我之前曾經「出軌變心」買韓版辛辣麵、牛骨湯麵、炸醬麵(永不再買)海鮮韓國泡菜麵、男子加大裝辣麵等等。
最終也回歸安城的懷抱

侯爵府

my005 發表於 20-6-15 19:35
多謝推介呀﹗

成日睇韓劇都見人食炸醬麵,一直想試下係唔係咁好味呢,其後,仔女買左包炸醬麵返黎試,嘩 ...

唔關咩牌子事!平貴也買過;仲去咗老尖韓國食品街買,炸醬麵嗰一坺嘢,真係好難食

侯爵府

my005 發表於 20-6-15 20:48
咁我死左條心啦。

對佢死咗條心,無損失
可能真係要去韓國叫外賣返酒店食,嗰啲先好食(emoji)
但如果我揀,我一定叫韓國炸雞加啤酒,唔會叫炸醬麵

侯爵府

puzzledmama 發表於 20-6-15 21:08
我覺得安城湯麵好食過辛辣麵,麵質及湯底都正D

真識貨
難得佢幾十年啲麵質味道都保持到

首頁

尾頁

跳至