自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

回覆樓主:

其實我都想請一個,只係需要每曰黎買新鮮餸煮飯比我女食嘅姨姨,只係買同煮 諗左兩年。。。 都唔敢開舖話請,驚比人鬧

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

gigi19810326 發表於 20-10-11 15:37
其實我都想請一個,只係需要每曰黎買新鮮餸煮飯比我女食嘅姨姨,只係買同煮 諗左兩年。。。 :igive ...

一黎開唔到個價錢比人,太高,又好似唔值,太低。。就算啦,自己都開唔到口
二黎,要人地無啦啦每曰就啱時間又買又煮,好似搵人地笨咁
三黎,始終要佢上自己屋企,得呀女係到,雖然有cam,但都好似有啲危險

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

Elenalan 發表於 20-10-11 15:52
我請緊嘅鐘點就係平日每日3小時買餸+煮晚飯+清潔 (不過我平時有自己清潔,所以屋企好乾淨),包月薪,其實 ...

請問咁樣包薪幾錢?如果每月平日總有幾日唔需要她幫手,會扣返人工嗎?

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

anson2007 發表於 20-10-11 16:59
倒轉。如果佢煮好你要求嘅餸菜。煲埋湯。住家菜咁無味精。好似每日3餸1湯咁,攞上尼返熱就食得。你會吾會 ...

都有興趣嘅,但重點係要即日整,唔想係隔夜(即唔想放過入雪櫃的),同埋要佢送埋上門 (希望唔算太高要求),我有蒸焗爐,要呀女自己整熱應該唔係問題

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

anson2007 發表於 20-10-11 17:12
我有個媽咪朋友失業中。佢要湊小朋友。我話試下揾屋企付近幫人煮好飯餸。3餸1湯。攞上門收人工。如果一日 ...

我係兆康個邊 近你朋友嗎?同埋有無諗過,咁樣每餐收幾錢?

首頁

尾頁

跳至