自由報料

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

嘩..........,雪文你都好熟路呀,睇完你地對話,真係好服你地呀!

翡翠宮

原文章由 雪文 於 08-4-17 20:40 發表
MM, 無計物價高漲, 人工就只加少少.
今日我去華x, 見我買的的五公升花生油貴咗 50%, 唔係嘛

咁咪食小d油啦,反正宜家食野咁健康,要小油,小糖,小鹽............都可慳番這些錢啦!
不過昨天去惠x見1罐梅x牌午餐肉要$21,有無攪錯,果舊咁既防腐劑肉仲貴過鮮肉,宜家d野賣到好唔合理呀!
你就話人工加小小 ,我無人工加呀

翡翠宮

原文章由 babesiu 於 08-4-17 17:40 發表
帶個拖嚖嘛.我呀媽今次返中山拜完山返嚟,帶咗5kg米.一大桶花生油,幾包米粉...

嘩.......亞伯母咁好大力嫁

翡翠宮

原文章由 yanyvonne 於 08-4-17 17:47 發表
系啦,,,, 琴日報紙都話香港超市D野貴 ! 唔返大陸買都唔得啦,,, 樣樣都加價,,,

煤氣單來了, 好似貴了, 琴日C6先EE ALL ALL ! 話貴, 叩我慳D , 鬼唔知咩 , 點慳, 現在買ONLY 餐晚飯都要成$ 50 ,,,咪計煲下湯, 如煲 ...

用真空煲來煲湯呀,煲涼茶呀,煲儍呀,可慳d煤氣呀!

翡翠宮

原文章由 雪文 於 08-4-18 14:17 發表
我買咗個電的, 但係可能火數問題, 500w煲出來唔夠火候

吓....500w 攪咩呀??
用電都要錢呀!
我N年前買左個膳XC比99,佢用來煲飯呀,煲涼茶呀,湯呀,連煲儍都得,d儍係包好扎好晒來煲都得呀,真係慳人力又慳番好多煤氣錢呀!

翡翠宮

原文章由 abu_cheung 於 08-4-29 02:32 發表

大陸出的....我都唔敢用?我怕巾裡面係垃圾或者是漂白的料再造....
我依家買巾都係買日本出o個D

仲要在萬寧買.......

我都係咁話!
早幾個月睇報紙,仲話講環保果個香港女人,她話唔買m巾的,要環保呀,用唔知咩布代辦m巾,用左要換就收埋佢,回家洗番乾淨就可再用

首頁

尾頁

跳至