興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:sigma dc 18 35 f1.8

Is the range fine for you?

男爵府

引用:Quote:原帖由+wendybruce+於+13-07-13+發表

原帖由 hklarry 於 13-07-14 發表
yes ar, ok for me, 呢個 range 係我最常用嘅range,用來影室內 bb 相,family 照,外出風景照, snapshot ...
既然啱用就去馬了。我就嫌佢個range吾太適合了。

男爵府

引用:Quote:原帖由+wendybruce+於+13-07-14+發表

原帖由 hklarry 於 13-07-14 發表
哈哈,其實尋晚出在去入貨了。

有左B後一直覺手上支tamron 17 50 f2.8 唔夠用,一路都想揾支响 apsc 上等 ...
反而我想買Sigma 35 f/1.4,本身有FX同DX機。當然有考慮原廠,但貴。

男爵府

引用:回覆+wendybruce+的帖子35.4真係好正架~~~

原帖由 denadanis 於 13-07-14 發表
回覆 wendybruce 的帖子

35.4真係好正架~~~開心使用中~~~
係咪真係吾買原廠?

男爵府

引用:回覆+wendybruce+的帖子咁當然,+如果夠$$$

原帖由 denadanis 於 13-07-15 發表
回覆 wendybruce 的帖子

咁當然, 如果夠$$$既, 就緊係買原廠啦~~色水, 立體感(好主觀既)呢D都係S比唔到你 ...
心郁,動搖。其實我帶咗機身出嚟打算去買,不過食飯耐咗,今晚吾買住

男爵府

引用:http://www.dxomark.com/index.php/Publica

原帖由 hklarry 於 13-07-18 發表
http://www.dxomark.com/index.php/Publications/DxOMark-Reviews/Sigma-18-35mm-F1.8-DC-HSM-A-Canon-moun ...

男爵府

引用:可惜,+50d+只發揮到佢一半既威力

原帖由 hklarry 於 13-07-18 發表
可惜, 50d 只發揮到佢一半既威力
咩機先至發揮得晒佢嘅威力?

男爵府

引用:Quote:原帖由+wendybruce+於+13-07-18+發表

原帖由 hklarry 於 13-07-19 發表
頭先個網站做嘅測試,呢支鏡在50D上的 sharpness 好似得 9mega pixel(個計法响個網站有解釋),但支鏡响700D ...
哦,我相信都超越了一般家庭相嘅要求,斷估晒到 20X24 都無問題

首頁

尾頁

跳至