婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

TonnySS 發表於 17-3-21 13:19
外人係唔會体會到作為媽媽既心情。你同人講,人地會串返你,有人幫仲想點。唉!!大家都係媽媽,我好明白 ...
極同意你,真係唔係人人明白。姊妹們同你地爭B都係奶奶,好正常,但當年同我爭果個只係姑9,佢當正我小朋友係佢甘,簡直發寒。其實因為佢不斷爭又湊得唔好,攪到大家關係極差。我小朋友今年都12歲,就係因為佢我地同男家冇來往都成8年。有時你地男家自以為是,其實帶比bb媽咪無比煩惱唔開心,bb係我地懷胎10月,o係我地肚裏面已建立深厚感情,果種感覺只有媽咪先知。試問奶奶姑奶如果你地個仔或女一出世就比人抱走去湊,你地捨唔捨得呢?點解唔諗下bb媽咪既感受? 所以到而家我都仲好痛恨我姑奶,奪走我同bb頭兩年美好時光。仲有c6,佢永遠覺得佢個家姐冇問題,人地只係想幫你,但係我想話你地聽根本我就完全唔駛男家幫,亦好憎佢地插手。okay, 姑奶你攪事,咪冇左我地呢家人,我小朋友你呢世都唔會有機會見,甚至你細老都唔會再見你羅,要讓你知道攪事要付出代價。

伯爵府

TonnySS 發表於 17-3-22 16:25
我覺得你好有問題, 你真係好偏激!第1, 樓主無怪佢99, 我唔知你點解你咁認為, 你自已已經先入為主, 覺得人地 ...
我覺得佢可能唔係媽咪先唔知bb比人抱走呢種難受的感覺。

伯爵府

honeyjerry 發表於 17-3-22 18:24
唔好拎呢d野黎講到幾偉大,受唔受都要睇當時人。如果個媽媽想做咪俾佢做囉,呢d唔係貼心囉,係唔尊重人。
...
咪係,奶奶話幫就一定要比佢幫架咩,我地唔受男家幫架,只要佢地唔插手就係幫忙架啦,你地明白未呀?

伯爵府

mooncake100 發表於 17-4-1 01:54
回覆 ANNAFRIEND 的帖子

我奶奶同姑仔都係當正自己係阿媽, 尤其99日日係我屋企, 痴住我嗰仔, 我放工返黎連 ...
你奶奶同姑仔個心態好自私兼變態,居然想搶你做阿媽無可代替既地位,痴痴地。你唔比佢地見你個仔只怪佢地太過份,你冇做錯。我果件姑狗,果時我星期日帶返小朋友返去佢屋企,我小朋友唔鐘意大喊要跟我走,隻姑狗居然黑起塊面,唔like我小朋友鐘意跟我,你話呢d渣係咩心態。好羅,比佢自己攪到大家冇親戚做,大家不相往來,連自己細老都唔見佢,只怪佢自私只顧自己兼貪錢(因貪我老公每月7千湊小朋友)。如果佢正正常常,我諗未至於此。不過多謝佢攪事,我先至唔改駛再去佢個狗竇,想返起真的對不起我小朋友,呢段恐怖的回憶太痛苦了!

首頁

尾頁

跳至